Denk Positief – hoe doe je dat?

Zoals jullie misschien wel weten ben ik fan van boeken als ‘The Secret’ oftewel de Wet van Aantrekking. Eigenlijk komt het neer op het feit dat ik een krachtige tool hebt gevonden om gelukkig te zijn ;-).

Denk Positief

“Positief denken en dankbaar zijn voor wat je hebt, staat gelijk aan instant geluk”

Wat ik ook heb geleerd is dat je met je gedachten zoveel meer kan bereiken dan je denkt. Dat bedoel ik helemaal niet zweverig.

Mijn moeder was een ras negatieveling en zo ben ik ook opgegroeid. De eerste stap die ik heb genomen in het hele project ‘persoonlijke ontwikkeling’ is het leren Positief Denken. Je kunt blijven hangen in iets wat je is overkomen, er verbitterd door raken maar je kunt ook kiezen ervan te leren. Je hebt altijd een keuze.

Het is aan ons om de moed te hebben een keuze te maken, zonder angst te hebben om de verkeerde keuze te maken.

Als je geen keuze maakt, of te lang twijfelt, zul je vaak terechtkomen in een situatie waarvoor je zelf nooit had gekozen. En vervolgens zul je schreeuwen: ‘Waarom moet mij dit overkomen?’ Wat je gelooft is niet de waarheid. Geef externe factoren niet de schuld, als je zelf niet de moed hebt om te kiezen.

Niet kiezen leidt vaak tot ongeluk en bitterheid. Dus de keuze voor geluk en succes is aan onszelf, we moeten alleen vertrouwen hebben, vertrouwen in onszelf, dan zijn we tot veel meer in staat dan we vaak voor mogelijk houden.

Ik heb ervaren dit een wereld van verschil is. Niets zweverigs aan ;-).

Zoek altijd het positieve, ook in moeilijke tijden.

Iedere dag heeft iets positiefs in zich, al zul je soms iets beter je best moeten doen om het te vinden.

Zoek altijd het positieve

Maar door het te blijven zoeken, zul je het vinden en zul je nooit meer een dag als een ‘verloren’ dag beschouwen.

Positief leven wil niet zeggen dat je geen negativiteit in je leven kent of toestaat. Positief leven betekent wel dat je negatieve ervaringen gebruikt om het positieve in je leven te waarderen.

Als je meer vreugde in leven wilt, zul je daar meer aandacht aan moeten besteden. Gek genoeg blijven we vaak alle problemen en alles wat er misging maar herhalen en herhalen. Door juist meer aandacht te geven, te praten over alles wat wel goed ging, waar je blij mee bent verspreidt je in ieder geval positievere energie. En energie van gelijk niveau trekt elkaar aan!

Ben jij van nature positief? 

Ik ervaar heel veel mensen die maar blijven roepen en herhalen wat ze NIET willen in het leven. ‘Ik denk niet dat het me gaat lukken’, ‘Het is zo druk, ik vind geen parkeerplaats’, ‘ik ben nooit verder gekomen dan…’,

Wat maakt dat je niet praat over wat je wél wilt in het leven? Het universum kent het woordje NIET niet ;-). Je stuurt dus onbewust je gedachten uit naar wat je NIET wilt in plaats van wat je wel wilt.  Je wilt het niet…. tijd om daar niet meer aan te denken ;-).

Wanneer je daar bewust van bent kan je het aan veranderen. En nee het is niet makkelijk, en nee het is niet één, twee, drie onder de knie. Het vergt oefening maar iedereen heeft een kracht om een (nieuw) begin te maken met positief denken. Als ik het kan, kan JIJ het ook!

Veel mensen vragen aan mij waar te beginnen? Helemaal lastig als je al zolang in een patroon zit van het negatieve denken dat je het positieve niet meer kunt zien.

Waar begin je?

Richt je aandacht op het goede. Ik ben begonnen met het bijhouden van een succesdagboek of te wel een positiviteits dagboek. Waar je je op richt, dat groeit is mijn motto. Begin dus met de kleine dingen waar je dankbaar voor bent. Dit is de snelste en makkelijkste manier om positief denken te gaan integreren.

In het begin is het niet makkelijk maar later zal je steeds meer dingen zien waar je dankbaar voor bent en welke je dus kunt gaan opschrijven in je boekje.

Wat kan je zoal schrijven?

  • Wat je vandaag allemaal gelukt is
  • Alle waardering en complimenten die je hebt gekregen
  • Wanneer je discipline hebt getoond
  • Als je iets voor iemand hebt gedaan

etc.

[pullquote]Schrijf de slechte dingen die je aangedaan zijn in het zand,
Maar schrijf de goede dingen die je overkomen zijn op marmer.[/pullquote]

Je kunt ook veel dingen benoemen, dankbaar zijn dat je adem kunt halen. Helemaal als je het boek ‘Ademloos’ hebt gelezen bijvoorbeeld. Dat je gezond bent, helemaal als je het boek ‘Voor Jou’ hebt gelezen ;-). Denk ook aan het water uit de kraan, je warme bedje met een dak boven je hoofd, dat je in de supermarkt gewoon eten kunt kopen etc..

Waneer je dat beoefent kan ik je wel vertellen dan ga je je echt gelukkig(er) voelen. Dan ziet de wereld er zonniger uit en al kom je hobbel of hobbels tegen op je pad, je zult zien dat je er beter mee komt kunt gaan.

Benader je het leven positief? Dan zit je prettiger in je vel, staat optimistischer in het leven en ziet alles er veel lichter uit.

Gelukkig zijn, is jezelf gelukkig voelen. Hoe je je voelt is voor een groot gedeelte afhankelijk van hoe je gedachten zijn. Op je gedachten heb je invloed. Heb jij een steuntje in de rug nodig om grip te krijgen op het ‘denken’ van positieve dingen? Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Meld je dan aan voor 365 dagen positief: https://www.justbeyou.nl/alle-365-dagen-positief/

Begin gewoon stapje voor stapje. Wees je bewust: oefening baart kunst en leer van je ervaringen die je opdoet. En… houd vol, want het positief denken is zeker te leren!


Tags

denken, leren positief denken, negatief, optimist, positief denken, positiviteit


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>