Boek review: De wonderlijke raadgever Andy Andrews

Ik ben dol op boeken lezen en als tip van Steffen Jongepier ontvangen om het boek “De wonderlijke raadgever” van Andy Andrews te lezen.

Heb je ooit wel eens ervaren dat in moeilijke tijden (die we allemaal wel eens hebben) een beetje perspectief het verschil maakt?

Dit is iets wat ik steeds aan het leren ben, dus de tip van Steffen over dit boek kwam mooi uit.

De titel verwijst naar een “oude” man met de naam Jones die steeds in aanraking komt met mensen van een klein kustplaatsje.

Hij verschijnt op mysterieuze wijze op kritieke en/of moeilijke momenten in het leven van de mensen uit de kustplaats. Hij biedt ze het broodnodige “perspectief”.

Hij verschijnt op het juiste moment en weet de namen en de problemen van de mensen die hij bezoekt. Hij laat ze zien dat problemen bij het leven horen. Het leven gaat op en neer, dan weer zit je in een dal en dan weer op een top. 
Jones is van mening dat je zelf veel kunt doen om je lot te bepalen. Het gaat niet over succes en rijkdom, maar om de kwaliteit van leven. En een mooie afsluiter; “het beste komt nog”.

De Wonderlijke raadgever is fictief maar wel degelijk toepasbaar op je leven. Ik ben bij sommige dingen even gaan nadenken. Jones heeft laten zien dat een ander perspectief je kan veranderen.

Het boek is zeer gemakkelijk te lezen en is inspirerend, maar geen grote literatuur. Ik zie het meer als de boodschap achter het verhaal.

Omschrijving bij bol.com van de ‘Wonderlijke raadgever’:

Kom in het licht. Ik keek op en zag een oude man. Niet groot, niet klein. Gekleed in een spijkerbroek, wit T-shirt, en lopend op leren sandalen. Met een bruine, gedeukte koffer in zijn hand. Hij keek me vriendelijk aan.

Andy Andrews was 23 jaar oud toen hij Jones voor het eerst ontmoette. Andy leefde op straat en sliep onder een pier.

En er zijn meer mensen in het kleine stadje aan de Golf van Mexico, die veel aan de oude man te danken hebben.

Wie is deze wonderlijke man, die raad geeft en perspectief biedt? En wat zit er in vredesnaam in dat oude koffertje?

De wonderlijke raadgever is een boeiend verhaal, waarvan niet te zeggen valt of het fictief, autobiografisch of allegorisch is.

Andy Andrews is een van de meest invloedrijke Amerikaanse schrijvers van dit moment. Daarnaast is hij een veel gevraagd spreker. Hij woont met zijn vrouw Polly in Orange Beach, in de Amerikaanse staat Alabama.

Ook “De wonderlijke raadgever” lezen?

Je kunt “De wonderlijke raadgever” hier bestellen.

[social_warfare]


Tags

andrew anders, boek review, de wonderlijke raadgever


Misschien vind je dit ook leuk:

Grote kleine leugens: review

Grote kleine leugens: review
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>