Appelcider azijn, wondermiddel?

An apple a day keeps the doctor away. 

Een aantal maanden geleden regelde ik als cadeau voor de verjaardag van mijn vriendin een sessie numerologie.

Na een paar uurtjes shoppen in Amsterdam, stapten we de praktijk van Franny binnen. Ik had al eens eerder zelf een sessie ondergaan, die me goed was bevalllen, vandaar mijn enthousiasme. Franny noteert je naam en geboortedatum en weet dan precies je karakter te vertellen e.d. Heel bijzonder om eens mee te maken. Ze vertelde tegen mijn vriendin dat ze eens wat meer tijd voor zichzelf moest nemen. Ja… wie niet?! 😉

En als ze geen tijd om elke dag door het park te wandelen en aan de bomen te ruiken, daarvoor had ze een andere tip.

Mijn aandacht was getrokken. Franny vertelde over appelciderazijn. Een kop heet water, een eetlepel appelcider azijn erin en een theelepel klaverblad honing. Het mocht geen andere honing zijn. Eerlijk gezegd weet ik niet meer welke logica daarachter zat, maar dit zou het beste werken.

Gepakt door haar verhaal, nam ik de volgende bij het boodschappen doen een fles biologische appelciderazijn voor ongeveer € 1,79 en een pot klaverblad honing mee.

Je moet de appelcider azijn écht niet ruiken, wat een geur! Bah! Het is verre van het lekkerste drankje maar je went eraan. Ik drink het nu met een eetlepel door de jus d’orange maar mijn maag kan dan ook wel wat hebben! Dus let op want dit is heel zuur.

Waar is appelciderazijn goed voor?

Iemand kan dit natuurlijk mooi vertellen maar wat is eigenlijk appelciderazijn en waar is het goed voor. Dan biedt Google natuurlijk wederom een perfecte uitkomst!

Het werkt tegen klachten van:

allergie
hooikoorts
blaasontsteking
schimmelinfectie
keelpijn
breekt vet af (appelcider zit ook in diverse afslankproducten)
bevordert de spijsvertering
geeft energie door de zuurgraad
kalknagels

Nu zie ik ook dat appelciderazijn ook werkt voor de buitenkant zoals tegen acne. De appelcider azijn neutraliseert de PH waarde van de huid. Niet puur op je gezicht doen maar een watten schijfje nat maken en klein beetje azijn erop.

Wat zit erin?

Voor velen ook geen ongebruikelijke vraag. Ik heb even een foto van het etiket gemaakt.

Mijn ervaring.

In het begin was mijn trek in eten een stuk minder geworden maar dit gaat snel over. Ik was er snel aan gewend. Ik heb vaak blaasontstekingen en ik merk dat de appelcider azijn goed werkt. Ik heb aanzienlijk minder blaasontstekingen. Ik moet bekennen dat ik het (extra) vergeet in te nemen bij verkoudheid. Door dit artikel te schrijven ben ik me daar weer bewust van geworden. Ik ga een glaasje nemen ;-).

Gebruik jij ook appelcider azijn en wat is je ervaring daarmee?

 


Tags

appelcider azijn, blaasontsteking


Misschien vind je dit ook leuk:

Kaneel in voeding gezond?

Kaneel in voeding gezond?

Appelcider azijn, wondermiddel?

Appelcider azijn, wondermiddel?
 • Ik haal de azijn niet meer bij AH, want zoals je ziet (op het etiket) doen zij er sulfiet bij, daar kwam ik pas achter na een half jaar gebruik 🙁 Inmiddels gebruik ik het al jaren, iedere ochtend een beker lauwwarm water met een scheutje appelazijn. Ik wissel af en toe af met lauwwarm water met (vers) citroensap. Af en toe koop ik biologische citroenen, was deze en pers ze gelijk en vries het sap gelijk in een ijsblokjesbak. ’s Ochtend wip ik er dan een paar uit voor gebruik in het lauwwarme water. Beide (appelazijn en citroen) zijn heilzaam voor het lichaam.

 • janette schreef:

  Ja Marian dat doe ik twee keer per week in mijn haar en ik gebruik het door mijn bietjes, in de sla vind ik het minder lekker
  deze tip kreeg ik ook van een indisch vrouwtje, die een prachtige bos haar op haar hoofd had.
  Bij de site no poo dat is een site waar mensen geen shampoo gebruiken
  maar wel appelazijn, dit is voor mensen die niet tegen shampoo kunnen.
  of huid problemen hebben.
  Marian, gewoon eens doen je zult versteld staan.
  gr Janette

 • Janette schreef:

  Oja ook als je honden vacht stinkt
  kan je hem met een planten spuit in spuiten met dezelfde formule twee eetlepels azijn vermengt met water
  ook voor je zelf in het bad tegen huidklachten zoals jeuk
  Het is niet gek dat je het door je sla of door je bietjes doet voor de smaak
  Het bevat vitamine A,B,C, en E heeft pectine dat is goed voor je haar word het minder snel grijs van en bevat veel mineralen
  oja en wil je het gebruiken als spoeling na het haar wassen al je zeepresten verdwijnen uit je haar en als je haar droog is stinkt het niet meer naar appel azijn, en het zit fantastisch.
  zo dit nog teraanvulling van mijn vorig bericht gr Janette

  • marian schreef:

   Hoi Janette,

   Dank je wel voor je geweldige aanvullingen. Ik ga eens proberen mijn haar ermee te doen en dat hoor je dan nog van mij.

   Wat ik echt een geweldige tip vind is het stinken van een hondenvacht. Nog nooit van gehoord en ik heb twee honden van waar er één altijd buiten loopt maar toch!

   Jij gebruikt het dus wel vaker Appelcider azijn?

   Warme groet, Marian

 • Janette schreef:

  appelazijn : twee eetlepels in een kopje lauwwater je haar er mee na spoelen en het er daarna niet meer er uitspoelen. Het is goed voor roos en je haar zit er vele malen beter door het word dikker en glanst meer.
  groeten Janette

 • Corinne schreef:

  Hebben ze dat niet bij de Tuinen in een pil variant hahaha dat slikt wat makkelijker weg.

 • Ik geloof niet zo dat het helpt tegen mijn allergie en hooikoorts…

  • meriamabdoelkariem schreef:

   Het beste middel tegen hooikoorts is verse honing uit de omgeving waar je woonachtig bent. NIET van de supermarkt!! daar zijn nl. alle belangrijke stoffen gefiltert om het kristaliseren te voorkomen.
   De honing uit uw omgeving bevat alle pollen en stoffen waar u allergisch voor bent. Bij die inname zal uw lichaam natuurlijke antistoffen aanmaken

   • Dank je wel, Meriam voor de aanvulling!

    Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >