Tijdmanagement – Waarom jij aan 24 uur in een dag genoeg hebt

Werk, sport, kinderen, hobby’s, familie, vrienden, sociale aangelegenheden.. Waarom zitten er maar 24 uur in een dag? Zoveel dingen die gedaan moeten worden, maar hoe ga je dat doen? En sta je er weleens bij stil wat jij belangrijk vindt, waar je blij van wordt en waar jouw prioriteiten liggen? Deze dingen zijn namelijk erg belangrijk, misschien wel het belangrijkste.

Natuurlijk, sommige dingen moeten gedaan worden. Je kan niet de was laten staan, ineens niet meer besluiten om te gaan koken (we moeten toch eten J ) of je kinderen niet meer wegbrengen. Toch zijn er tussen deze essentiële dingen nog gaatjes te vinden om dingen te doen die jij belangrijk vindt. Het sleutelwoord? Tijdsmanagement.

Tijdmanagement

Tijdsmanagement is niet iets wat je van de ene op de andere dag onder controle hebt. Ik heb er jaren over gedaan om mezelf dit aan te leren en mijn dagen zo in te richten dat ik ook tijd heb voor mezelf. Dit alles is begonnen met een positieve kijk en het handelen hiernaar. Als je positief in het leven staat, alle zaken positief aanpakt en met een frisse blik ertegenaan gaat, gaat alles veel makkelijker.

Een positieve blik creëren begint bij bewustwording. Bewustwording van alles om je heen en beseffen wat je hebt en niet wat je mist. Daarnaast is bewustwording ook kijken naar jezelf en welke doelen jij wilt behalen op lange en korte termijn.

Belangrijk hierbij is om naar de toekomst te kijken en na te denken wat je wilt, maar ondertussen wel in het hier en nu te leven.

Verlies jezelf niet

Weet je dat jij de creator bent van jouw leven? Als je jezelf regelmatig oplaad, voed je ook je ziel. Jouw ziel is jouw navigator, jouw lichaam, jouw motor en jij zit aan het stuur.

Zorg ervoor dat je jezelf niet verliest en maak ook tijd vrij om voor jezelf te kiezen. Door goed voor jezelf te zorgen krijgt jouw navigator de kans jou de weg te wijzen en ben jij in staat deze te volgen. Naar wat jij wilt in het leven. Niet naar de dromen en verwachtingen van anderen. Volg je eigen pad en zorg goed voor jezelf.
Vind je het leven vaak overweldigend? Dat is niet zo gek, als je ook nog eens een hooggevoelig persoon bent.

Door goed voor jezelf te zorgen krijgt jouw navigator de kans jou de weg te wijzen en ben jij in staat deze te volgen.

Gun jezelf maar vooral plan ook dagen van 'ontsnap-momentje' om te ontdoen van alle prikkels, negatieve energieën, te rusten en weer op te laden. Ook als je allemaal leuke dingen op het programma hebt staan, kan het je behoorlijk ontregelen. Dat is niet erg, maar vergeet niet goed voor jezelf te zorgen anders doe je jezelf écht te kort.

Positief

Door middel van positieve affirmaties en je te richten op wat je wel wilt (in plaats van wat je niet wilt), zet je het universum in werking en creëer je de situatie die jij graag wilt. Het universum kent het verschil niet tussen positief en negatief. Tussen goed of slecht. Het reageert op je energiefrequentie die je uitzend. Zorg ervoor dat je gedachten, woorden en acties in lijn zijn met wat jij wilt het leven.

Door je op het positieve te richten en in gedachten te houden wat belangrijk is, zul jij vanzelf je prioriteiten kunnen stellen om zo ook tijd voor jezelf te hebben. Je zal je kunnen richten op de dingen waar je kracht van krijgt en merken dat de dingen die misschien minder leuk zijn je ook makkelijker af zullen gaan.

Maar hoe pak je dit aan?

Schrijf, schrijf, schrijf! Zet al je positiviteit op papier, schrijf op waarvoor je dankbaar bent en wat jouw positieve affirmaties zijn. Zet het universum maar lekker aan het werk…

Heb je hier hulp bij nodig?

In de Just Be You planner 2019 gaan we hiermee aan de slag door middel van reflecties van je maand, to do’s, dankbaarheid, geluksmomenten, bijbehorende manifesto en nog veel meer! Combineer het praktische van het plannen met het laten uitkomen van je doelen en dromen. En dat allemaal.. met 24 uur in een dag.

Klik hier en check de Just Be You Planner 2019 voor een gezonde dosis optimisme en geloof in jezelf.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

energie, jezelf, positief denken, positiviteit, tijd voor jezelf


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>