Stress, laat je leven er niet door verpesten

Onderschat de ondermijnende werking van stress niet.
Behalve dat het je mentale gezondheid onder druk zet, raak je ook de connectie kwijt met hoop, geloof en vertrouwen in het leven.
Stress is niet altijd te vermijden, maar op tijd ontspannen zorgt voor herstel en balans.
Ontspannen is geen luxe, maar noodzakelijk.

Stress

Don't lose hope. When the sun goes down, the stars come out.

divender

tips voor minder stress

divender

Waar krijg jij stress van? De meeste stress ontstaat wanneer je Ja zeggen tegen een ander en tegelijkertijd Nee tegen jezelf.
Just Be You: ben eerlijk, respectvol en authentiek tegenover anderen maar zeker tegenover jezelf.

niet meer aantrekken van anderen

divender

Verdriet hoef je niet te verstoppen, tranen hebben een reinigende en stress verlagende functie. Maar beter nog dan huilen, is afscheid nemen van de mensen die steeds die tranen veroorzaken.

Het leven is bedoeld om in vreugde en liefde door te brengen. Pijn en verdriet zijn daarbij nodig om de liefde en vreugde te herkennen en waarderen. Maar ga voor liefde en vreugde, altijd!

divender

Ontspanning nodig? Lachen en slapen zijn de beste remedies bij overprikkeling, stress, piekeren, vermoeidheid, moeilijke vraagstukken, spanning…you name it!

Dus als slapen niet meteen een optie is, zorg er dan voor dat je humor inzet. Er valt altijd iets te lachen, neem het leven niet te serieus, humor verbindt mensen en houdt je overeind. ‘Lachen is gezond’, is niet voor niets een bekend gezegde

divender

Om in balans te blijven is het noodzakelijk om in beweging te blijven. Zowel letterlijk (fysiek) als figuurlijk (mentaal).

Dat bewegen goed is voor je algehele conditie en stress-reductie is een open deur. Maar vergis je niet in de impact wanneer je in je hoofd blijft ‘stilstaan’. Piekeren, je zorgen maken, het verleden herkauwen, plannen niet uitvoeren, want ‘beren op de weg’. Ze vreten onevenredig veel energie en brengen je mentaal uit balans.

Ga door met leven, laat los, blijf nieuwsgierig en leergierig, blijf doorgaan en enjoy life!

Lees ook: 

Minder stress in vijf simpele stappen…

Omgaan met stress; 100 tips…

Wil jij ook ervaren hoe het voelt om genoeg energie te hebben om alles te kunnen doen wat je belangrijk en leuk vindt in het leven? Wil jij niet langer geleefd worden maar zelf gaan leven? Begin dan bij de basis en maak jouw energieniveau prioriteit nummer één. Ik maakte daarvoor een speciaal programma >>>

Ontdek hier meer producten voor een Gezonde Dosis Optimisme en Geloof in Jezelf.

>