Van negatief naar positief.

Heb jij ook een groot deel van je leven gezegd: “als ik dat had..“ of “had ik maar..?” Dan is het nu tijd om te stoppen met wensen en het echt te gaan doen.

Mensen zeggen heel vaak negatieve dingen tegen zichzelf. Jij misschien ook. Dit zijn boodschappen die je hebt geleerd toen je jong was.  In die tijd werd je  beïnvloed door verschillende mensen zoals familie, leraren, andere kinderen enz. Mijn lage zelfbeeld kwam ook vanuit mijn jeugd en dat zal bij veel mensen geval zijn.  Alleen je kunt ervoor kiezen om te veranderen.

Zodra je iets negatiefs over jezelf hebt gehoord, kan het zijn dat je dit bericht herhaald over jezelf. Soms heb je het onbewust verergerd door het telkens weer tegen jezelf te zeggen. Misschien ben je het inmiddels ook wel gaan geloven.  Door deze negatieve gedachten of berichten voel je je slecht over jezelf en zal je eigenwaarde verlagen.

Vaak hebben we deze negatieve gedachten terwijl we ons er niet eens van bewust zijn. Het is een aangeleerd gedrag en je bent je aan deze gedachten gewend geraakt.

Van negatief naar positief

Denk jij ook vaak: ‘had ik maar..’ in plaats van ‘ik ga…’?
Door je af te vragen waarom je op deze manier denkt en welke reden er is te denken dat iets niet kan in plaats van dat het wel mogelijk is, is een stap om een negatieve gedachte te herkennen en deze om te buigen naar een positieve gedachte. Het veranderen van negatieve gedachten is mogelijk maar kost doorzettingsvermogen.

Vervang je negatieve gedachte door een positieve. Begin eens te denken ‘er is geen enkele reden dat ik het niet kan’ in plaats van ‘ik denk dat ik het niet kan’. Begin met doen wat je wilt doen.

Let op het gebruik van negatieve woorden en/of gedrag: boos, moe, verveeld, niet, nooit, kan niet etc..

Het kost tijd en moeite, maar het is zeker mogelijk. Op een dag zal je zeggen ‘Ik weet dat ik het kan’.
Kom in actie en stop met negatief denken!


Tags

had ik maar, negatief naar positief, negatieve gedachten, negatieve woorden en/of gedrag


Misschien vind je dit ook leuk:

Vergroot je dankbaarheid; met 4 tools en oefeningen

Een intentie zetten? Zo doe je dat met 5 tips

Omgaan met energievreters 7 tips

 • werner schreef:

  Van negatief naar positief gaan lukt niet van vandaag op morgen. Het vereist tijd en energie, maar dan wel goed bestede tijd en energie.

  wordt je ervan bewust dat je negatief bent en dat je niet het succes haalt dat je wenst te halen in je leven.

  Dan heb je een gezonde dosis “wil” nodig om te willen veranderen.

  Haal hulp, vraag een coach zoals Marian om je positief te inspireren en te motiveren om positief te kunnen worden.

  Een goede coach zoals Marian gaat het je niet voorkauwen en alles zelf doen maar ze zal je ervan bewust laten worden dat je een keuze hebt. Dat jij de enige persoon bent die jouw leven kan veranderen in goede zin of kwade zin.

  Ze laat de oplossingen loskomen in jezelf en laat jouw kiezen wat je wel wilt.

  Marian is een geweldig positief inspirerend persoon, ik ben alvast dankbaar dat ik Marian mag leren kennen.

  • marian schreef:

   Bloos, bloos en nog eens bloos ;-).

 • Bianka schreef:

  Een paar weken geleden zat er een doosje met inspiratiekaartjes bij een tijdschrift dat ik kocht. Iedere dag hang ik een nieuw kaartje op een plaats in m’n keuken waar ik het regelmatig zie.
  De tekst op die kaartjes kan ik veelal in verband brengen met een negatieve gedachte of gebeurtenis. Doordat je door de tekst op de kaartjes min of meer in actie moet komen, je wordt er tenslotte regelmatig op een dag mee geconfronteerd, lijkt het net alsof je aan het einde van de dag veel positiever tegen de gedachte of gebeurtenis aan kijkt.

  Groetjes Bianka

 • saskia kroon schreef:

  door ons denken te veranderen,zullen we meer bereiken!!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.