Uitdaging dag 1: Tel je zegeningen van The Magic – Rhonda Byrne

Welkom bij dag 1. ‘Tel je zegeningen” van de uitdaging dankbaarheid naar aanleiding van het boek ‘The Magic’ van Rhonda Byrne.

Toen ik mijn zegeningen begon te tellen, veranderde mijn hele leven
– Willie Nelson

Vandaag ‘Tel je zegeningen’:

Mijn oma zei het vroeger vaak: tel je zegeningen en toentertijd vond ik het maar een rare opmerking ;-). Het blijkt nu de krachtigste oefeing te zijn die je kunt doen.

Indien je dankbaar bent voor de kleine dingen die je hebt, hoe klein misschien dan ook, zie je die onmiddellijk toenemen.

Ben je dankbaak voor het geld wat je hebt, dan zal volgens het boek, je geld ook toenemen.

Ben je dankbaar voor de baan die je hebt, ook al is het niet de baan van je dromen, zal er dingen gaan veranderen waardoor je je baan leuker zal gaan vinden.

Oefening:

Tel bij het wakker worden je zegeningen. Ik schrijf ze zelf in een boekje wat op de rand van mijn bed ligt.

♥ Je gaat vandaag beginnen met 10 punten op te schrijven waar je dankbaar voor bent.

♥ Schrijf voor elke zegening op waarom je dankbaar bent.

Bijvoorbeeld: ik ben dankbaar voor……… (wat?)……….. omdat……………..(waarom?)………… .

♥ Als je je lijst hebt gemaakt met 10 punten erop dan lees je deze hardop voor en zeg je na ieder punt, dank je, dank je.

♥ Herhaal de komende 27 dagen elke ochtend de eerste drie stappen van deze magische oefening.

Elke keer dat je deze oefening doet en je telt je zegeningen, zou je je daarna aanmerkelijk beter en gelukkiger moeten voelen.

Let Op!

Ik heb onwijs veel leuke reacties gekregen over deze uitdaging en daar ben ik erg dankbaar voor! Alleen je moet wel ACTIE ondernemen.

Het zijn maar kleine oefeningen en deze werken ECHT! Gun jezelf even de 28 dagen een aantal minuten van je kostbare tijd om dit te doen. Je zult zien dat er vele dingen gaan veranderen.

Dus wel ACTIE dames en heren ;-). In de benen en schrijven! Ik ben heel benieuwd naar je verhaal.

Tot morgen!


// ]]>

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Vorig artikel
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
volgend artikel

Tags

Rhonda Byrne, Tel je zegeningen, the magic


Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd

Laatste dag! Dag 28 Herinner je de Magie

Dag 26 Verander Fouten Magisch in Zegeningen

 • Hi Marian!

  Ik kwam per toeval (of juist niet haha) je website tegen nu ik zelf tegen dingen aanloop. En ik ga heel dankbaar gebruik maken van het stappenplan en je tips.
  Dankjewel!

  Hoe ben je hier zelf eigenlijk opgekomen en hoe was het voor jou om dit te doen?
  Lise

 • Dankbaarheid, zó van belang. Ik leef zo bewust mogelijk en voel al jaren kleine dankbaarheidjes door me heen stromen. Overal. Op weg naar de supermarkt als ik over de brug loop en in het water kijk, wat iedere keer anders is. Naar de lucht, waarin de vogels vliegen en de lucht zelf, dank je dank je. het is zo fijn om dankbaar te zijn, het maakt blij. Ik loop vaak met een glimlach over straat en mensen lachen terug, of zie een glimmertje in hun ogen, gewoon, omdat ik blij/dankbaar ben dat ik leef, omdat ik blij ben dat ik geef. ik ben zeer dankbaar dat ik daardoor een gelukkig mens ben. Dank je Dank je.

 • Ik voel me niet zo happy de laatste tijd. Maar… ik ga meedoen met deze uitdaging en ik voel me nu al beter. Daar ben ik dankbaar voor en dat is dan ook het 1ste punt van mijn lijst.

 • Hallo Marian,

  Als een hele poos werk ik al aan dankbaarheid en bemerk dat het leven van me opmerkelijk positief verandrerd mijn dank er voor.
  Dank je wel dat je hier dit met verschillende mensen met interresse het wil delen..
  tot mogen

 • Bianka schreef:

  Hoi Marian,

  Is het eigenlijk de bedoeling dat je iedere dag de 10 dingen waar je dankbaar voor bent die je dag ervoor hebt opgeschreven ook herhaald met het hard op lezen? Of alleen de 10 die je voor die dag opschrijft?

  Groetjes Bianka

  • marian schreef:

   Hoi Bianka,

   Ik begin bovenaan de lijst en lees alle zegeningen op. Dit kan in gedachten of hardop. Hardop vind ik krachtiger. Na elke zegening zeg ik dank je, dank je, dank je ;-).

   Warme groet, Marian

 • Linda Dufour schreef:

  Ik heb mijn vriendinnen aangesproken om mij deze 28 dagen uitdaging aan te gaan… Is zoveel fijner als je fijne ervaringen kan delen… we zijn er helemaal klaar voor 🙂

 • Marieke schreef:

  Toevallig (toevallig?) net een mooi schriftje teruggevonden dus dat gaat dadelijk mee naar boven zodat ik morgenochtend meteen kan beginnen!
  Ik ga het meest dankbaar zijn als ik dit alle 28 dagen vol ga houden 😀

 • Nu pas jouw mail gelezen en je video gezien, morgenochtend ga ik starten in een nieuw dagboek en vind het best wel spannend, ik heb me heel lang aan dankbaarheid vastgehouden als overlevingssysteem, maar wil nu echte dankbaarheid voelen geen restjes die me toegewaaid komen en daaruit sterretjes halen voor een fijne dag.

  • marian schreef:

   Hoi Mieke,

   Wow wat een mooi inzicht schrijf je daar. Ik vind dat al heel wat als je bewust bent hoe het werkt voor jezelf. Ik ben ook heel benieuwd naar je bevindingen.

   Warme groet, Marian

 • Linda Dufour schreef:

  Beste Marian,

  Ik lees nu pas deze oefening dus begin er morgen mee… Ik kijk al uit naar de volgende oefeningen en ik ben dankbaar dat ik de komende 28 dagen mee aan de uitdagingen mag deelnemen omdat dit me nu al een ontzettend leuk gevoel geeft.

  Grtjz
  Linda

  • marian schreef:

   Hoi Linda,

   Leuk dat je meedoet en het maakt niet uit wanneer je begint hoor! Ik ben benieuwd naar je ervaringen en ik hoor je graag.

   Warme groet, Marian

 • elsbeth schreef:

  Hoi marian,

  net al mijn dankbaarheid/zegeningen opgeschreven, dacht dat het best moeilijk zou zijn, maar het viel reuze mee. Ik heb een paar dingen genoemd waar ik zelf een beetje verbaasd over was 😉 zoals dankbaar voor water…het is zogewoon dat het er is, maar eigelijk is het echt iets om dankbaar voor te zijn, je draait de kraan open en de magic stroomt eruit. dank je dank je. ik heb zin in morgen…
  lieve groet elsbeth

  • marian schreef:

   Hoi Elsbeth,

   Niet op de zaken vooruit lopen hè met dankbaarheid voor water ;-). Top dat het zo goed is gegaan met je zegeningen opschrijven. Veel mensen hebben hier al moeite mee. Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn. Ik dacht dat ik echt heel dankbaar was maar dat is echt niets vergeleken met deze uitdaging. Nooit te oud om te leren en wederom bewust te worden.

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.