Just Be You
Shares

17 tips voor een gezond leven

17 tips voor een gezond leven

Je hebt het misschien al gevolgd dat Yolanda en ik bezig zijn met bikini klaar zijn voor de zomer. Ik moet je zeggen dat ik energie voor tien heb. Note: toen ik dit blog bericht schreef had ik het koekje nog niet gegeten. Misschien is het dan ook beter om eerst de suiker uit je leven weg te halen en dan eens aan (extra) bewegen te denken. Indien je meer energie hebt dan ga je ook meer doen.

Van de week ben ik naar mijn schoonmoeder gaan lopen, gewoon omdat ik er zin in had en energie over had.

Zorg goed voor jezelf en voor je gezondheid want dat is het belangrijkste wat er is. Een gezond mens heeft vele wensen, een ziek mens maar één. Als je je lekkerder in je vel voelt kan je veel beter met minder leuke dingen omgaan.

17 tips voor een gezond leven:

Elimineer negatieve mensen uit je leven

Positiviteit voor geestelijke gezondheid is een belangrijk onderdeel van een gezond leven. Indien je je constant begeeft in de buurt van mensen met een negatieve houding, kan dat je gezondheid en je leven zeker beïnvloedden. Je bent er vaak niet van bewust dat dit gebeurd maar let er maar eens op.

Denk positief

Luister eens naar jezelf en wat je tegen jezelf zegt. Vaak eet je uit emotie of omdat je je slecht humeur hebt. Wat zeg je tegen jezelf op een dag? Praat je positief tegen jezelf?

Ontbijt elke dag

Zorg voor een goede start van de dag door elke dag te ontbijten en weer even ‘kolen te gooien op je innerlijke vuur’.

Eet kleine porties

Ik eet zo zes maaltijden per dag. Ik eet niet veel maar wel regelmatig om de kachel in mezelf te laten branden. Ik heb ook een schommelde bloedsuikerspiegel en dan is het verstandig om met regelmaat te eten. Je voorkomt hiermee honger en dus het snaaien.

Goed kauwen

Neem de tijd voor het eten en gooi niet snel wat naar binnen. Dit zal je lichaam helpen om je voedsel te verteren. Tel bijvoorbeeld tot 25 en slik dan pas je eten door. Dus tot 25 tellen kauwen. Het is even wennen maar zo word je wel bewust van het goed kauwen.

Vermijd geraffineerde suikers

Het blijft een lastige dat kan ik alleen maar beamen. Bij mij is het ook op en af met het eten van suiker. Het bewijs is er, voor mij, dat suiker vergif is voor je lichaam. Ik voel me zoveel beter zonder toegevoegde suikers.  Zeg ‘nee’ tegen zoete voedingsmiddelen, ze zijn nutteloos en schadelijk voor je lichaam en energie level.

Groene smoothie

Eet je niet veel groente dan is het een optie op eens een groene smoothie te maken. Heerlijk door er een stuk fruit door te doen. Klik hier voor recepten en een eerder blog bericht.

Frisse lucht

Je hoeft echt geen uren door te brengen in sportschool maar ga lekker naar buiten. Als je heel de dag binnen zit ga dan zeker eens frisse lucht in ademen. Het zal even moeilijk zijn om van de bank af te komen als je eenmaal thuis bent maar het loont zeker.

Drink meer water

De meeste van jullie zullen misschien niet genoeg water drinken. Water is essentieel voor je lichaam om optimaal te kunnen functioneren. Het is belangrijk om de giftige stoffen af te voeren. De hoeveelheid water hang af van verschillende factoren zoals vochtigheid, fysieke activiteiten en je lichaamsgewicht. Zet een glas in de keuken zodat je deze steeds kan vullen en op kan drinken en leer jezelf om een flesje water mee te nemen als je weggaat.

Mediteren

Mediteren geeft vaak een zweverig beeld maar het is maar wat je onder mediteren verstaat. Rustig gaan zitten en even goed richten op je ademhaling valt voor mij ook onder meditatie. Het is zo heerlijk om even rustig te doen en balans te creëren in je leven. Je lichaam en je geest vertellen je allemaal dingen en zo kan je rustig ernaar luisteren.  Je weet zelf heel goed wat er goed voor je is!

Eet meer groeten en fruit

Groenten en fruit bevatten veel vitaminen en mineralen. Volg niet één of andere dieet maar eet gewoon lekker gezond en laat de suiker staan. Denk om je vitaminen door het innemen van groenten en fruit. Geen enkele pil kan hier tegenop!

Slapen

Gebruik je slaapkamer alleen om te slapen (of te sexen) maar niet als kantoor en/of woonkamer.  Ventileer je slaapkamer en zorg ervoor dat het donker is en opgeruimd is en geniet van een heerlijk goede nachtrust.

Hier en nu

Nu is het enige moment wat gegarandeerd is. Hier en nu is het leven. Mis het niet.

Vermijd teveel stress

Stress heb je in vele vormen en maten en zorg ervoor dat je bewust bent van je stressfactor. Stel een taak waar je gestrest van raakt niet uit. In plaats daarvan bekijk het probleem en wat je eraan kan doen en onderneem stappen.

Stop met het (teveel) kijken van televisie

Word je vrolijk en energiek van het kijken naar de televisie? Dan moet je het lekker doen. Ik vaak niet en helemaal niet van het nieuws! Wat ik bijvoorbeeld leuk vindt is het kijken van Obese met Chris Powell. Wat een energieke leuke man. Neem de programma’s die je wilt zien op dan kan je de reclame’s doorspoelen en heb je weer meer tijd voor je leven.

Werk aan je zelfvertrouwen

Als je werkt aan je zelfvertrouwen zal je veel meer plezier in je leven hebben en gaan voor wat jij wilt bereiken. Go for it!

Volg je eigen pad

Wat voor een ander goed is, hoeft voor jou niet te werken. Wees trouw aan jezelf en geloof in jezelf. Je kan niet iemand anders leven leven. Je taak is om je eigen leven te leiden en te stoppen met het kopiëren van iemand anders waarvan je denkt dat die wel goed genoeg is.

Indien je je drukt maakt wat anderen van je denken, je jezelf aanpast aan een ander, bang bent om op iemands tenen te gaan staan zal je je liefde, passie, vrijheid, geluk en vreugde van zijn wie je bent gaan verliezen.

Just Be You

Heb jij nog tips voor een gezond leven? Wat werkt er voor jou?

Als je dit artikel waardevol vindt voor inspiratie en/of motivatie dan zal ik waarderen als je dit artikel wilt verspreiden door het te delen met anderen mensen.Dit kan door middel van de socialmedia knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achterlaat.

Misschien vind je dit ook leuk:

About the Author

Leave a Comment: