Tip 4: Angst?…..Dit kan je doen.

Ben je ergens bang voor? Laat de angst je stil staan of durf je door je angst de volgende stap niet te nemen? Zit je iets dwars? Je bent niet alleen!

Het leven is gevuld met spannende uitdagingen en soms kan je hoofd gevuld zijn met gedachten over wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Dat betekent dat je vaak denkt aan de mogelijkheid van mislukking en dat zorgt voor de angst. Als je niets doet aan je angst dan zal je de rest van je leven onzeker blijven en komt je droom niet uit. Wat kan je doen om de angst die je verlamt te overwinnen? De angst die je blokkeert bij het ondernemen van actie.

Tip 4: angst?

Dat wat je dwars zit moet je aanpakken.

Is je angst gerechtvaardigd? De kans is groot dat je de dingen die je vreest helemaal niet gebeuren. Je maakt je waarschijnlijk al te veel zorgen over dingen die mogelijk fout kunnen gaan.

Het is het juiste moment om eens te onderzoeken waar je bang voor bent of waar je je zorgen over maakt. Wat is het ergste dat mis kan gaan? Wat zou dat betekenen voor je?

Vraag jezelf eens af: “Hoe waarschijnlijk is het dat wat ik vrees echt zal gebeuren?”  Beoordeel het op schaal van 1 tot10. Waarbij 10 waarschijnlijk is en 1 onwaarschijnlijk.

En wat is het beste dat er zou kunnen gebeuren?

Zie je angst onder ogen en word sterker

Wat houdt je tegen? Wat je ook zal antwoorden, het zal meestal neerkomen op angst in één of andere vorm. Angst is een groot obstakel op je pad.

Denk eens aan een moment terug toen je angst had voor iets en je deze toch hebt weerstaan? De volgende keer draai je je hand er niet meer voor om. De angsten waar je doorheen bent gegaan worden kleiner en zullen uiteindelijk verdwijnen.

Ben jij als kleine meid of jongen wel eens van de “hoge” duikplan afgesprongen? Ik heb met knikkende knieën boven gestaan en ben ook weer via de trap naar beneden gegaan. De keer dat ik het wel aandurfde en sprong wist ik niet hoe snel ik naar de kant moest zwemmen om nog een keer te gaan J.

Zie je angsten onder ogen en neem kleine stapjes

Je kan ook zitten en wachten tot moed en vertrouwen komen aankloppen op de deur. Hoe meer je aan het denken bent, hoe meer je angst kan gaan bouwen. Dit zijn de spoken in je hoofd.

Als je niet in je eigen onzekerheden en angsten wil blijven hangen moet je lef hebben. Je kan je dromen waar maken door actie te ondernemen en aan de slag te gaan.

Actie ondernemen is echt de enige manier om je angsten te verslaan. Je verlaat je comfort-zone en dat is altijd eng maar je groeit hier weer van als persoon.

Angsten houden ons tegen om te worden wie we willen zijn.

Als je kleine stapjes maakt dan zal het minder onveilig en angstig aanvoelen.

Ben je verlegen en/of voel je angst om met andere mensen te praten. Neem dan kleine stapjes om dit te veranderen. Zeg bijvoorbeeld eerst eens “hoi” tegen de mensen die je tegenkomt. “Praat” eens op een forum. De keer daarna zeg je een keer iets in een gesprek etc.

Dus: zie je angsten onder ogen en maak dan een plan hoe je dit in kleine stapjes kan aanpakken. En wat je eng vindt, moet je juist aanpakken.

Een heel mooi voorbeeld hiervan vind ik Susan Boyle:

https://youtube.com/watch?v=lqrwYGcEDXo

De 49-jarige Schotse vrijgezel herinnert zich het begin van haar megasucces.

“Toen ik het podium opkwam voor die auditie, was ik een bang meisje. Ik rouwde nog om mijn moeder en hoe ik eruitzag kon me niet schelen. Het voorbije jaar ben ik enorm geëvolueerd, ben ik meer een dame geworden en heb ik mijn angsten overwonnen. Ik schrijf dit boek om aan te tonen dat je de mensen niet op hun uiterlijk mag beoordelen en ik hoop dat mensen er iets aan zullen hebben. Mijn verhaal toont aan dat je een persoon als een geheel moet bekijken: emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel. Als je de moed en de wilskracht hebt om door te zetten onder moeilijke omstandigheden, kan je je droom waarmaken.”

 


Tags

angst, moed, onzeker, onzekerheid, praten met andere mensen, spoken in je hoofd, susan boyle, vertrouwen, zie je angst onder ogen


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>