Tarot is gewoon “persoonlijke ontwikkeling”

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"07932":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"07932":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"07932":{"val":"rgb(72, 154, 247)","hsl":{"h":211,"s":0.91,"l":0.62}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Gratis Online Workshop

Reset je energie, verhoog je energiefrequentie en creëer het leven dat jij wilt.

Bericht geplaatst door: Heleen Verkerk

Allereerst wil ik iedereen welkom heten. Erg leuk om hier te zijn en best wel spannend zo’n eerste blogpost.  Zo, dat is er uit. Dan kunnen we nu beginnen 😉 ………..

Natuurlijk heb ik ook, net als waarschijnlijk velen van ons, mindere tijden gekend. En in verschrikkelijke dipjes gezeten. Door een positieve instelling en soms wat hulp van anderen en/of professionelen, ben ik hier steeds weer uitgekomen.

Een van de keren, toen ik het echt niet meer zag zitten, heb ik een spiegelsessie bij Natasja Tanis van Navonne gevolgd. D.m.v. tarotkaartlegging heeft ze me inzicht gegeven in de situatie op dat moment. En werd me duidelijk wat ik moest doen. Mede dankzij dit inzicht heb ik stappen ondernomen om uit deze dip te komen.

Afgelopen weekend gaf zij een cursus over Tarot. Nou, daar moest ik dus bij zijn! Heb er, voor deze spiegelsessie, nog nooit mee te maken gehad. En was behoorlijk nieuwsgierig geworden naar de betekenis en werking van deze kaarten.

Tijdens deze workshop legde zij uit wat de Tarotkaarten betekenen en dat het helemaal niet zweverig of alleen voor waarzegsters of zo. Het heeft ook niets met de toekomst voorspellingen of iets dergelijks te maken. Dit is een ontzettend vooroordeel dat nog steeds heel erg leeft.

Met een tarotlegging hou je jezelf eigenlijk een spiegel voor. Wat je met deze waarneming doet moet je natuurlijk zelf weten.

Tarot is niet inderdaad niet zweverig of spooky. Het werkt o.a. door middel van het gebruiken van je intuitie.
Eigenlijk zijn de kaarten een ongebonden boek. Een (levens)verhaal van losse pagina’s, waarin de plaatjes steeds op een verschillende plek liggen. Een verhaal met hoofdrolspelers, levensprocessen, elementen en figuranten. Het is een leuk spel waarbij je je intuitie gebruikt om het verhaal te vertellen.

Door je intuitie te gebruiken en vooral door er op te vertrouwen, “trek” je de juiste kaarten bij een legging. (ja, ja… dat klinkt misschien wat zweverig 😉 ). Ik zal je verder niet vermoeien met uitleg over Tarot. Maar wat ik vooral geleerd heb, is hoe weinig tijd we voor onszelf vrijmaken. En dan bedoel ik niet: een ’n kopje koffie drinken bij een vriendin, bioscoopje pikken of een avondje uiteten. Nee, ik bedoel echt even tijd alleen voor, en met jezelf!

De tip van dit jaar!

Ik ga je nu echt de tip van het jaar geven (vind ik zelf)
Neem elke dag 5 minuten tijd voor de volgende oefening:

Zorg dat je ergens zit waar je niet gestoord wordt. Zet een rustig muziekje op, bijvoorbeeld onderstaande video. Ga op een gemakkelijke stoel zitten en zorg dat je beide voeten op de grond staan. Zodat je kunt “aarden”. (…doe ‘t maar gewoon 😉 ). Sluit je ogen en luister naar de muziek. Adem rustig in door je neus, en rustig uit door je mond. Niet focussen, gewoon je gedachten laten gaan, helemaal niks….let it go!!! Na een paar minuten open je langzaam je ogen en kom weer in beweging.

Tijdens deze oefening barstten 2 vrouwen spontaan in huilen uit. Kun je je voorstellen wat gewoon een moment met jezelf, gewoon 5 minuutjes helemaal niets, met je kan doen.

Wat een verschil zal het maken als je deze oefening elke dag zult doen? Ik denk dat er heel veel verwerkt kan worden en je je ontzettend goed kunt ontspannen. Vanaf dit weekend wil ik deze oefening elke dag even doen. Mensen vertrouwen veel te weinig op de intuïtie en gunnen zichzelf ook geen moment van rust. Door de oefening dagelijks te doen, geef je jezelf aandacht…. En alles wat je aandacht geeft… GROEIT! Perfect om zo de innerlijke groei (of persoonlijke groei dus) te stimuleren.

’s Ochtends, als ik de jongens naar school heb gebracht, eerst even 5 minuutjes ontspannen en dan beginnen aan de nieuwe dag.

Probeer het eens! Doe het nu! Ik ben reuze benieuwd wat jij van deze oefening vind. Er gebeurt echt iets!

Zet deze video aan en ontspan……

Mijn inzicht tijdens deze workshop is dat wij allen onze intuitie veel te weinig gebruiken. Maar hierover zal ik je in een volgend artikel meer over vertellen. Ik hoop dat je het een beetje zinvol vind. Ik wilde deze ervaring graag met je delen.

Wil je weten hoe je je intuïtie kunt leren te herkennen en gebruiken… in februari of maart geeft zij de workshop “intuïtie” met veel aandacht voor JEZELF! Ik ben er natuurlijk bij en zal er een verslag van schrijven.

Meer info kun je hier vinden: www.navonne.nl

PS Ik ga een nieuwe uitstraling voor haar ontwerpen. Logo en nieuwe website 😉

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Vorig artikel
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
volgend artikel

Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

Affirmaties: jij gelooft er in maar je partner niet (5 tips)

Vergroot je dankbaarheid; met 4 tools en oefeningen

Een intentie zetten? Zo doe je dat met 5 tips

 • Tarot kaarten voor mij geeft een ander zicht op het pad wat ik bewandel. Antwoorden worden gegeven wat op dat moment van belang is en niet altijd de antwoorden op je directe vraag. Met twee voetjes op de grond neem ik de uitkomst als een aanvulling.

 • Ja goed he, Astrid? Het zijn maar een paar minuten…. Maar heerlijk om te doen. Bedankt voor je reactie.

  Hoi Wanda. Dat is het precies: time out voor je innerlijk zelf! Ik heb je graag wakker geschud 😉
  Groetjes, Heleen

 • Hi Heleen,

  Ik heb je tip opgevolgd en inderdaad het werkt! Gewoon even een aantal minuten met jezelf zijn. Ik loop ook hard en dat heeft ook iets weg van mediteren. Alleen met jezelf en gedachten in de vrije natuur! Dus inderdaad waarom niet elke dag 5 min aan mezelf besteden want hardlopen doe ik niet elke dag! 😉 Thanks voor het delen! Mooi nummer trouwens! 🙂
  Groetjes, Astrid

 • hoi hoi
  idd klopt we moeten meer ook aan ons zelf denken we willen iedereen helpen mag ook maar idd zoals je zegt ook ff time out voor je innerlijk thn voor weer me ff wakker te schudden veel liefs wanda

 • Toeval bestaat niet, he Viviane? 😉
  Bedankt voor je reactie. Hopelijk komen er nog meer herkenbare blogs.
  Groetjes Heleen

 • Proficiat Heleen. Wat je schreef was voor mij heel herkenbaar; heb een tijd geleden ook een workshop gevolgd waar ik kennis maakte met tarot; jammer genoeg kon ik het vervolg niet verder bijwonen; de tarot werkt gebruikt in een workshop intuïtief mandala tekenen. Ook jouw voorgestelde tip vind ik zéér waardevol, ook de manier waarop je dit aan anderen aanreikt.
  Gisteren (18/1) gaf ik de deelnemers aan ‘wandelen in stilte’ – toevallig? – ook een tip: een maand lang (dagelijks) hun eigen (vinger)labyrint lopen én hun bevindingen noteren. En na afloop van de stiltewandeling waar we een écht labyrint liepen voelde ik de neiging om ook een blog te creëren om bevindingen rond deze vorm van meditatie te kunnen noteren.
  Een hartelijke groet, Viviane

 • Dagmar schreef:

  Graag gedaan Heleen:-)

  Oke… ik ga het zeker DOEN en herhalen….Idd wat is nu 5 min…!!!
  Laat je het zeker weten!!

  Ga nu eerst genieten van een mini vakantie , lang weekend Borger (Drenthe) met 3 vriendinnen incl sauna arrangement…heerlijk relaxen en ontspannen.

  Tot schrijfs.

  Groetjes Dagmar

 • Dank je, Dagmar. Maarre “..dus ga zekers jou ontspanningsoefening een keer doen”……..niet “een keer” —>DOEN ! Echt, het duurt maar 5 minuutjes.
  Ben benieuwd wat je ervan vond. Laat je het me weten?

  En “wees lief voor jezelf” is ook iets wat heel veel mensen niet doen, of (nog) niet kunnen.

  Bedankt voor het delen.
  Groetjes, Heleen

 • Dagmar schreef:

  Hoi Heleen,

  Vol bewondering je bloq gelezen…!
  Loved it!
  Tarot, ik kan me daar zeker in vinden..!
  Soms als ik het even niet meer weet en bepaalde opheldering nodig heb, doe ik samen met mijn beste vriendin een Tarot reading….Het geeft me dan even weer een soort van hou vast en een bevestiging voor mijzelf…en soms geeft het me een aanwijzing!!
  Naar jezelf kijken en spiegel voor houden is best moeilijk, vooral het terug komen naar jezelf, je innerlijk ik..Vind het soms moeilijk om te omschrijven..
  Eens zei een medium tegen mij..Word bewust van je eigen, keer terug naar jezelf, je hebt zoveel in je mars…Wees is lief voor jezelf ipv altijd voor anderen
  Zij rade mij dan ook yoga aan of ontspanningsoefeningen…
  Helaas het advies nog niet opgevolgd, misschien een stukje angst naar mezelf..weet ik niet..ben nog al een twijfelkont soms.
  Maar uit muziek haal ik m’n kracht en emoties….dus ga zekers jou ontspanningsoefening een keer doen en kijken wat het met me doet en wat voor effect het op mij heeft gehad.
  Succes en tot een volgende blog!

  Groetjes Dagmar

 • En of het werkt!
  Succes aan elkeen!Mvg

 • Hai Mieke, nu krijg ik weer een brok in mijn keel…. Er ontroerend dit te lezen en ben blij dat je er wat aan hebt gehad. Het werkt he?
  Groetjes Heleen

 • Hai Chantal. Nou dan heb ik het er niet meer over, goed? 😉
  Nee, hoor. Maar waardeer je eerlijke mening. En snap het ook wel. Ik wilde duidelijk manier dat intuitie en tijd voor jezelf zooo belangrijk is. En deze tarotworkshop was o.a. de aanleiding.
  Dank voor je eerlijke mening. Groetjes Heleen

 • Hoi Heleen, heb de oefening gedaan en idd spontane tranen..was een liedje die ik al kende en toch had het nog steeds hetzelfde effect als vroeger.
  Moest spontaan aan een paar personen denken die uit mijn leven verdwenen zijn, oa mijn moeder vroeg verloren op mijn 13e,…dacht dat ik het allang verwerkt had, blijkbaar nog niet helemaal…Een aanrader dus..succes nog met de blog, mvg mieke

  • marian schreef:

   Heleen bedankt voor je mooie bijdrage! En ik ga de volgende keer met je mee. Kunnen we een video maken met onze ervaringen en misschien gaan er nog wel meer mensen mee ;-).

   Warme groet, Marian

 • Prachtig zoals jij alles omschrijft! Fijn te lezen dat jouw ervaring met de Tarot, maar vooral met jezelf zo treffend was, en is! Supertip die ontspanningsmomenten op muziek. Tot heel snel & many thanks, liefs Natasja

 • Super blog Heleen! Ga je wijze raad opvolgen, en een keer naar Natasja.

  • marian schreef:

   Hoi Linda,

   Bedankt voor je reactie en laat je me het weten als je bent geweest? Altijd leuk om ervaringen te horen.

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.