Perfectionistisch en een kerstboom….

Vandaag kreeg ik een mail van Bianka die ik graag wil delen:

Afgelopen weekend had ik Michael en de jongens op pad gestuurd om een kerstboom te kopen.

Voorgaande jaren deed ik het altijd, want zoals alles bij mij moet ook de kerstboom aan bepaalde eisen voldoen.

Eigenlijk had ik in de planning om er zelf een uit te kiezen en dat Michael ‘m dan op zou halen met de aanhanger, want hij past niet in m’n auto.

Michael stelde voor dat hij hem wel zou halen want we hadden nog een drukke dag voor de boeg. Ik twijfelde nog, want Michael en kerstbomen uitzoeken… Maar goed ik ben al lang blij dat ik de deur niet uit hoef en met de nodige instructies moet het hem toch wel lukken 😉

Ruim een uur later kwam hij terug met de mededeling dat hij maar keus had uit een stuk of vijf kerstbomen en dat hij geen zin had om alles af te gaan voor een kerstboom. Ik kon hem geen ongelijk geven, maar het was absoluut niet de boom die ik in gedachte had. Mijn droom-boom is groot, breed, zit vol met mooie groene glimmende naalden. Dit boompje was grijs/groen, heel smal en weinig takken en de naaldjes prikte zo erg, net alsof hij wilde zeggen “blijf van me af”.  Ik dacht er het mijne van en Michael zei: “dat ik maandag maar ergens anders moest gaan kijken en dat hij deze wel in de singel achter ons huis zou planten”.

Nu een paar dagen later staat er in ons huis een schitterde kerstboom. Eentje met grijs/ groene naaldjes, heel smal en met weinig takken. We hebben ‘m met liefde versierd en hij is het stralend middelpunt de komende weken.

Ik kwam eigenlijk tot de conclusie dat ik en ik denk ook nog heel veel mensen met mij, hoge eisen stellen aan in dit geval een kerstboom. Terwijl hij z’n best heeft moeten doen om zo te worden zoals hij nu is. En dat dat eigenlijk hetzelfde is als met mensen, je ziet de buitenkant, maar je weet niet wat er in de “verpakking” zit. 

Ik vond het wel een mooie kerstgedachte die ik even graag met je wilde delen! 

Liefs Bianka

Bianka bedankt voor het delen, ik vind het inderdaad een mooie kerstgedachten. Vind je het ook een leuke kerstgedachten? Druk dan op de “vind ik leuk” knop.

Heb jij een leuk verhaal? Gedachten? Fijn als je het wilt delen door hieronder een reactie achter te laten.

Je kunt me ook volgen op twitter of facebook.

Tags

kerstgedachten, perfectionist, perfectionistisch


Misschien vind je dit ook leuk:

De club van doorzetters

De club van doorzetters
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.