Levenslessen van een 2-jarige:

Blog bericht van Irene Lamet van Maminc. Magazine

Bijna ieder succesverhaal begint op dezelfde manier. De onverschrokken ondernemer krijgt na heel veel afwijzingen eindelijk een “Ja”. “Nee, niet nu”, “Nee, we denken niet dat het zal slagen”, “Nee, dat is het stomste idee dat ik ooit gehoord heb”.

De reden voor hun succes is dat zij geen genoegen hebben genomen met een “Nee”.

Lessen van een 2-jarige in het Geen Genoegen Nemen met een Nee.

Het meest trotse moment dat ik meegemaakt heb tijdens de babytijd van mijn dochter was op de dag dat ik mij realiseerde dat “we met dit kind rekening hadden te houden!”
Terwijl ik keek naar hoe of dat zij met haar omgeving omging, realiseerde ik mij dat zij, in tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten, met een “Nee” geen genoegen nam.

En het ging hier niet om een “geen genoegen nemen met een Nee” na meerdere keren vragen, maar om een diepgewortelde koppige vastberadenheid om geen genoegen te nemen met een nee. Het was meer een “@#$% Nee” soort van nee, maar dan zonder de nare woorden.

Het begon al tijdens haar babytijd. Mijn dochter gaf, vergeleken met andere kinderen die net kropen, niet op. Haar mede-kruipers stopte bij het minste geringste obstakel en kozen ervoor om om de berg wasgoed heen te gaan om te onderzoeken wat er aan de andere kant lag.

Niet mijn kleintje. Als zij werd geconfronteerd met een obstakel dan ging zij het gevecht aan, met een gebogen hoofd duwde zij zich door de stapel heen, naar de andere kant. Zelfs als er een makkelijkere manier was om er te komen!

Mijn innerlijke stemmetje fluisterde de volgende profetische woorden: Oh jeetje, dit wordt een hele dobber! Mijn toekomst als ouder flitste aan mij voorbij. Ik zag mijzelf als de verbijsterde, verontschuldigende moeder wiens kleuter in het 6-uur nieuws eindigt omdat zij na het klimmen op het hoogste obstakel maar ternauwernood aan ernstige verwondingen was ontsnapt.

Gelukkig is zij nooit in het 6-uur nieuws terecht gekomen…Het “@#$% Nee” ging door toen mij dochter begon met lopen en zij de leeftijd bereikte waarop ze naar de speeltuin ging.

Toen zij twee was werd haar onbevreesdheid overduidelijk. Als zij zag dat een kindje, wel twee keer zo oud, naar het hoogste punt van een klimrek probeerde te klimmen, dan moest en zou zij dat ook doen! Geen angst, geen excuses, enkel een kalme “@#$% Nee” vastbeslotenheid dat zij dat wel even zou doen.

Vaak laten wij, in plaats van ergens een “@#$% NEE” kijk op te hebben, onze angsten, onzekerheden of zwakke overtuiging in de weg staan. De minuut dat we groot beginnen te dromen begint dat kleine stemmetje te vragen waar we mee bezig zijn en gaan wij het langzamer aan doen, saboteren we onze droom en nemen we genoegen met een “Nee” als antwoord in plaats van door te gaan tot we uiteindelijk een “Ja” krijgen.Tags

angsten, levenslessen, nee, onzekerheden, succesverhaal, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.