Groene smoothies

Je hoort het vaak “dagelijks twee ons groente, twee stuks fruit”. De meeste mensen komen hier niet aan. Als ik naar mezelf kijk dan haal ik dit ook niet altijd.

Via Jesse van der Velde hoorde ik de tip over drinken van groene smoothies. Als je lichaam niet gewend is aan groente en fruit dan kan het even wennen zijn. Je lichaam is aan het reinigen en moet zijn afvalstoffen kwijt. Je kan last krijgen van hoofdpijn etc. Vergeet niet om voldoende water te drinken.

Als je vaak hoofdpijn hebt kijk dan eens of je voldoende water drinkt. Hoofdpijn kan een oorzaak zijn van te weinig drinken.

Het resultaat mag er zijn.

Ik ben het gaan drinken en voelde vrijwel meteen resultaat.

Maak het een vaste gewoonte om dit een onderdeel te maken van je voedingspatroon. Het is heerlijk om te merken dat je lichaam gezonder is, je meer energie krijgt, je huid er beter uitziet, etc. Hierdoor ga je je ook weer beter voelen en dit straal je weer uit. Groente en fruit blijft gezond en het is natuurlijk niet zo dat je op een gegeven moment geen groente meer nodig hebt

Hoe maak je een groene smoothies?

Dit is het smoothiegerecht dat je zelf ook zeer simpel kunt maken:

1: Halve liter water

2: 300 gram verse, gewassen spinazie (yep, spinazie)

3: 1 Appel in zijn geheel, zonder stokje

4: 1 sinaasappel, zonder schil

5: 1 banaan

6: 1 bakje donkere bessen

7: Blenden maar!

Superlekker, supergezond, supermakkelijk!

Heb je zelf ook lekker (groene) smoothie recepten? Leuk als je deze wilt delen door een reactie achter te laten.

Misschien vind je dit ook leuk:

About the Author marian

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig. Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

follow me on:

Leave a Comment:

Add Your Reply