Geïnspireerd door het verhaal van Danny Bouman

Ik heb het nieuwe programma Obese gekeken gepresenteerd door Wendy van Dijk.

In het programma Obese worden zes mensen gevolgd die de strijd aangaan met hun ernstige overgewicht. Elke aflevering heeft een eigen verhaal, waarin de kandidaten openhartig spreken.

Ik vind dit een onwijs goed programma omdat het gaat over mensen met échte verhalen en het gaat niet alleen over puur het afvallen. De kandidaten worden niet wekenlang gevolgd maar één aflevering, één portret!

Afgelopen zondag Danny Bouman, weegt 270 kilo! Geloof het of niet maar 20 jaar geleden zag hij er geweldig uit. Waar is het fout gegaan?

300 dagen hebben de kandidaten de tijd om de helft van hun gewicht te verliezen.

Ik kwam op het volgende blog idee: wat kan je allemaal bereiken in 88 dagen? 

Over 88 dagen is het 31 december 2011 en luiden we het oude jaar weer uit.

Als je zeer geconcentreerd en gemotiveerd bent zoals Danny Bouman, wat voor geweldig doel zou je dan willen bereiken in 88 dagen? Wat als je al je focus en energie richt op die ene doelstelling en het verandert je leven. Hoe geweldig zal dat voelen?

Het zijn slechts twee dingen die ons verhinderen om onze doelstellingen te behalen. Vaak is het gebrek aan focus en gebrek aan motivatie de grootste boosdoeners om niet je doelstelling te behalen.

Waarom is het moeilijk om de focus en motivatie te hebben? 

Dat is maar één ding en dat is: afleiding! Het leven is vol met verschillende afleidingen waardoor de
voor jou belangrijkste zaken opzij worden gezet en/of ondersneeuwt raken door andere (onbelangrijke) werkzaamheden.

Wat is voor jou belangrijk? Wat wil jij graag bereiken maar is er niet van gekomen omdat je te druk bezig hebt gehouden met andere dingen, of te moe was omdat al het andere is voorgegaan?

Focus gevolgd door motivatie en inzet. 

Ga gericht op je doel het nieuwe jaar in! Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Wat wil jij dolgraag bereiken? Ga hier voor zitten en zorg dat je tot minimaal aan het einde van het jaar gericht bent op je doel. Laat je niet afleiden.

Ik ben altijd erg enthousiast en overal voor te vinden dus ook snel afgeleid van mijn doelstelling. Ik train mijzelf erop om bij elke afspraak die ik maak te zeggen dat ik erop terugkom. Dan kan ik even denken of het in de lijn van mijn plannen ligt en/of het me energie geeft of kost. Zo kan ik makkelijk een afweging maken.

6 strategieën die je nodig hebt om je doel te bereiken in 88 dagen:

1. Duidelijk. 

Wees duidelijk in je omschrijving van je doelstelling. Wat wil je bereiken? Waarom wil je het bereiken? Wat geeft het je?

Bijvoorbeeld:
Doel: over 100 dagen wil ik 70 kilo wegen (wel realistisch zijn).
Waarom: ik wil weer in mijn oude kleding passen.
Wat levert het op: blij, fit, energie.

2. Motivatie. 

Ik heb het hierboven al even geschreven waarom je iets wilt bereiken is heel belangrijk. Zonder motivatie ga je het niet redden. Denk goed na over alle redenen waarom het bereiken van je doel belangrijk voor je is. Maak een lijst van alle voordelen die je zult ervaren als je doel bereikt is. Je hebt al een beginpunt en een eindpunt.

3. Je gaat het doen. 

Veel van mijn coachee zeggen: ” ik ga het proberen “. Dan zeg ik altijd je gaat het doen of je gaat het niet doen. Proberen dan laat je teveel ruimte vrij voor jezelf.

4. Focus. 

Dit is het belangrijkste onderdeel om je doel te bereiken. De mate van je focus is het verschil tussen matige resultaten of uitstekende resultaten. Laat je niet afleiden door andere mensen, vaar je eigen koers.

5. Neem 100% verantwoordelijkheid. 

Neem verantwoordelijkheid voor jezelf. Je kan niemand anders veranderen alleen jezelf.

6. Actie. 

Deze komt bij mij altijd terug. Je kan nog zoveel lezen etcetera maar zonder actie kom je er niet. Er gebeurt niets zonder actie.

Ben je er klaar voor? Welk geweldig doel ga jij bereiken? Leuk als je hieronder een reactie achterlaat.

Hierbij de link om de uitzending te zien:  Obese – Danny BoumanTags

danny bouman, doel bereiken, jezelf, motivatie, obese


Misschien vind je dit ook leuk:

 Leven in de toekomst

 Leven in de toekomst

Hoe blijf je gemotiveerd?

Hoe blijf je gemotiveerd?
 • joelle schreef:

  hey Rony,ik zou graag in contact met je komen,kunnen we elkaar wat steunen.
  Groetjes joelle

 • Hi Marian

  Namens mij ook succes met je blog en je verdere plannen!

  Groetjes Wieteke
  (trainer Danny Bouman voor Obese)

  • marian schreef:

   Hoi Wieteke,

   Wat leuk ook een reactie van je te ontvangen op dit blog bericht. Er is leuk gereageerd op dit blog bericht. Leuk dat jullie het zo goed hebben gedaan! Mijn complimenten. Heb jij ook een site?

   Nogmaals dank. Warme groet, Marian

 • Danny Bouman schreef:

  Hi Marian,

  Wat een leuk idee! ik hoop dat veel mensen het oppakken.

  In mijn eerste 88 dagen (eigenlijk 90) had ik als doel 50 kilo te verliezen en 100 meter te kunnen joggen. Uiteindelijk was ik meer dan 56 kilo kwijt en die 100 meter haalde ik makkelijk (zelfs een stuk met Wendy van Dijk op mijn rug).

  Tot het einde van het jaar wil ik nog ruim 15 kilo afvallen. Dan zit ik goed onder de 100 kilo en heb ik voldoende buffer om een halfjaar stabiel te kunnen blijven, alvorens ik (door plastisch chirurg) geopereerd kan worden.

  veel succes met je blog!

  groet,

  Danny

 • Weer een zinvolle blogbericht van jou 🙂
  ‘welk doel ga je de rest van het jaar verwezenlijken?’ Nou ik vind dit thema RAAK en ik pas het direct toe! Want ik ben net voor het eerst bij een haptonome geweest die werkt als holistisch therapeute. Hiermee wil ik beter en energieker in mijn vel komen zitten na een 3e burnout/depressie. En heb een schrift gepakt en begonnen met bladzijde 86… en tel de bladzijdes af tot 1… 31-12-2011 om mijn vorderingen en aanpak op te schrijven

  Jouw blog heeft mij dus een aanzet gegeven om te starten met een doel!

  DANKJEWEL
  hartelijke groetjes,

 • Marita schreef:

  Hoi Marian,

  Al een tijdje lees ik je blog en volg ik elke keer de mooie dingen die je schrijft.

  Nu wil ik graag dat het inderdaad maar eens zwart op wit komt te staan voor mij welke doelen ik voor mezelf nog heb dit jaar.

  Leuk dat je daar een blog van had gemaakt, want ik heb zelf nog maar 74 dagen voordat ik de magische leeftijd van 40jr bereik.

  Voor deze datum, loop ik voor doel 1 de 5km op 26 november hier in de buurt (heb nog nooit eerder gedaan maar ben al in week 7 bezig met Evy – Start to Run). Mijn tweede doel nog dit jaar is echt een keer onder de 80kg wegen (al is het maar 1 dag).

  Ik had het programma van Obese ook gezien en had zoveel bewondering voor Danny, mede omdat ik zelf ook al jaren met overgewicht kamp en zijn doorzettingsvermogen. Ik ben vorig jaar de strijd aangegaan met mijn kilo’s en ben nu met de laatste bezig. Als het me lukt ben ik dan 35kg lichter.

  Eerlijk is eerlijk, ik ben al een jaar mijn mindset aan het veranderen en het werkt echt. Positief zijn werkt zo aanstekelijk dat ik dat gevoel echt niet meer kwijt wil.

  Succes aan een ieder die ook deze (of zijn uitdaging) aangaat. Het gaat je lukken, want JIJ wil het!!!

  Marita

  • marian schreef:

   Hoi Marita,

   40 jaar weer een magische grens. Vond ik ook. Wow 5 km lopen op 26 november en daarvoor trainen, daar mag je trots op zijn! En weet je bij zo’n hardloop wedstrijd wordt je gedragen. Muziek, mensen, sfeer dus maak je geen zorgen die ga je echt wel lopen! Enne onder de 80 kilo wegen gaat je ook lukken! Geloof erin! Je bent al zo goed bezig, zo veel afgevallen! Dat kunnen er niet heel veel mensen na zeggen. Mijn complimenten.

   Bedankt voor het plaatsen van je reactie! Top en heel veel succes. Laat je me het nog weten?

   Warme groet, Marian

 • Claudia schreef:

  Marian,

  Ik was gisteren niet op kantoor en zag vanmorgen pas deze weer inspirerende mail van jouw kant.

  Wat een heerlijk begin van mijn (werk)dag.

  Ik hoop binnenkort even wat tijd vrij te maken om na te denken over “wat ik wil bereiken in 88 dagen”.

  Leuk ook om er binnenkort met wat vriendinnen eens uitgebreid over te praten.

  Bijna dagelijks komt er bij de items waarover jij schrijft wel een vriend of vriendin in mijn gedachte die iets aan die quote of die inspiratie kan hebben.

  Zo vinden jouw schrijfsels ook hun weg naar derden. Of ze zich abonneren of niet af en toe in liefde inspiratie toegestuurd krijgen doet een mens goed.

  Sterkte met je hopelijk spoedige herstel Marian.

  Claudia

 • Wat een leuk toeval: vandaag ook zo een opdracht van Natalie Ledwell van http://www.mindmovies.com ontvangen, en dan in het kader van de eerste stappen zetten in de Wet van de Aantrekkingskracht.

  Tsja, wat is realistisch (zoals je boven bij afvalgewicht stelt)?
  Ik ben een werkeloze man van 57 jaar , dus kansloos op de arbeidsmarkt, en ga eens kijken of ik op 31 december 2011 een bedrag van euro 15.450,00 op de giro kan hebben: ons totaalbedrag aan vaste lasten voor 2012. Alles wat m e e r binnenkomt, is dan mee ge no men.

  Ik heb al wat leuke, onverwachte dingen van Aantrekkingskracht mogen ervaren, dus….

  • marian schreef:

   Hoi Ferdy,

   Ik ken Nathalie Ledwell niet maar zal eens kijken. Wat mij wel opvalt in je reactie is: ” dus kansloos op de arbeidsmarkt….” Waar blijft hier de Wet van de Aantrekkingskracht? Dit is een stelling waarmee je voor jezelf een deur sluit. Kansloos: het is zo dus niet anders?!? Deze dus even veranderen ;-).

   Bedankt voor je reactie en Wet van de Aantrekkingskracht werkt zeker maar vergeet hierbij de actie niet!

   Warme groet, Marian

 • Beste Marian,

  Goed van je dat jij dit met mij wil delen.
  Dank je.

  Goed om het te weten. Maar je moet wel grote durf hebben en dat is geweldig voor hun die het zo willen doen. Het is heel mooi.

  Ik zie voor mezelf wat ik zal gaan doen. Als het zo is hoor je het van mij.

  Gr. Lucia

 • 31/12/2012 moet natuurlijk 31/12.2011 zijn in bovenstaand bericht.

 • Hoi Marian,
  Ik heb het programma niet gezien maar met mijn uitdaging ben ik wel al begonnen. Toevallig had ik ook 31/12/2012 als einddatum gesteld en ik ben al ruim een maand bezig. Mijn doel was om 6 kg af te vallen (waarvan er al 3 af zijn). Ik zit dus voor op schema. Het gaat beter dan verwacht.
  Deze uitdaging heb ik via twitter (en op http://goebezig.weebly.com/afvallen-tot–90-kg.html) aangekondigd in de hoop dat mensen mij zouden controleren en pushen. Gelukkig bleek dit niet nodig want ik kreeg bitter weinig reacties. Ik geef de moed echter niet op want ik ben goebezig. Ik ben zo zelfverzekerd dat ik mijn volgende uitdaging zelfs al aangekondigd heb 😉
  Aan alle mensen die een soortgelijke uitdaging willen nagaan, kan ik alleen maar zeggen: “Begin eraan!”. Het is zoals Marian al zei, je kan er over palaveren wat je wil, je zal toch actie moeten ondernemen. In mijn geval viel dit zelfs goed mee. Alhoewel ik geen extra actieplan nodig achtte (ik ben immers al goebezig), ben ik toch al 2X extra gaan lopen, zo goed voel ik mij al met de gemaakte vorderingen.
  Succes iedereen.

  • marian schreef:

   Hoi Rony,

   Wat goed van je zeg en top dat je dit wilt delen. Nu natuurlijk volhouden maar als ik je positieve bericht lees dan zal dit zeker goed komen. Laat je het nog even weten?
   Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

   Warme groet, Marian

 • Melissa schreef:

  Lieve Marian,

  allereerst nog van harte beterschap, hoop dat je je weer beter voelt.
  Veel dank weer voor deze mail, heb zeker een aantal doelstellingen te halen voor mezelf, dus
  ga ermee aan de slag…;-)

  lieve groet,
  Melissa

 • Bianka schreef:

  Ook ik heb de uitzending gezien en dacht nog daar zal Marian mogelijk een blog aan wijden 😉
  Moest ook meteen denken aan die kennis van jou die dat krantenartikel geschreven heeft.
  Ik was erg onder de indruk van Danny. Dat zo iemand eigenlijk met zo’n sterke persoonlijkheid naar buiten komt en zich van binnen zo ellendig voelt. Je hoort vaak zeggen over mensen die een (enorm) overgewicht hebben; Het zijn vaak gezellige, vrolijke mensen. Maar ook hier kwam duidelijk naar voren dat achter dat lachende, vrolijke gezicht een hoop verdriet en eenzaamheid schuil gaat. Maar Danny heeft het toch maar gedaan, ruim 150kg is hij kwijt geraakt. Wel onder leiding van een aantal mensen, maar hij heeft het toch allemaal zelf gedaan! Knap hoor!
  Leuke uitdaging die 88 dagen! Ik doe ook mee, ik ga iets passends verzinnen. Wat is jou uitdaging?

  Liefs Bianka

  • marian schreef:

   Hoi Bianka,

   Mijn uitdaging….mmmm… ik heb er nog veel op mijn lijstje staan hoor! Ik ga voor uiteindelijk de twee producten maken voor mijn site waar zoveel vraag naar is…. Dit gaat dus voor het einde van het jaar gerealiseerd worden. Ik hoor het graag als je bedacht hebt wat jouw uitdaging gaan worden!

   Bedankt voor je reactie!

   Warme groet, Marian

 • Wat een leuke blog en wat een geweldige prestatie van Danny , knap hoe ie gemotiveerd bleef ondanks de moeilijke periodes en toch doorzette want daar draait het uiteindelijk allemaal om: doen!

  • marian schreef:

   Hoi Anita,

   Leuk dat je een reactie hebt geplaatst! Dank je wel voor je compliment! En idd ik schrijf altijd dat je de “actie” niet mag vergeten en als ik dan zo’n verhaal van Danny zie. Dat vind ik super.

   Bedankt voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • Dank voor je inspirerende mail!

  Zoooo herkenbaar…….

  Ik ga het uitschrijven en doen!

  Een hartelijke groet van Jose

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.