Gebrek aan structuur

Ik hoor zo vaak vrouwen om me heen met de meest gave ideeën en waanzinnige dromen, maar negen van de tien keer realiseren ze deze niet. Ze dromen over hun leven, hun gezin de vakanties, maar ook over hun bedrijf.

Als je ze hoort praten is de ‘sky the limit’. Echt heel gaaf dat ze deze dromen hebben, maar als je ze een paar weken later tegenkomt, dan zijn ze het nog steeds van plan, maar nog geen stap verder. En dat vind ik zo zonde…

Gebrek aan structuur

Gebrek aan structuur of een concrete planning is hier vaak de oorzaak van. En dit werkt niet alleen privé door, maar ook zakelijk. Er zit weinig groei in je bedrijf, je verbindt niet echt met je ideale klant, je plaatst af en toe een verdwaalde marketingacties etc. Dit geeft geen rust, overzicht en controle en de continuïteit is ver te zoeken.

Maar ook voor je ideale klant is het belangrijk om structureel je acties door te voeren. Zij zoekt herkenning en wil precies weten waar ze aan toe is. Net als jij, vindt zij dat ook fijn. Je voorziet haar continu van waardevolle informatie, waardoor haar vertrouwen in jou alleen maar groeit, ze positief over jou spreekt, je tips deelt en je veel zichtbaarder wordt voor een groter publiek. Ze kijkt er bijvoorbeeld naar uit om iedere week op woensdagochtend je nieuwsbrief te ontvangen!

Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Deze acties kan ik namelijk alleen uitvoeren als ik een goede structuur en planning heb. Alleen dan weet ik precies wanneer ik wat wil doen, ik zorg dat ik in actie kom en realiseer mijn dromen stap voor stap.

Efficiënter en effectiever werken

Ik heb maandelijks terugkerende activiteiten zoals het schrijven van mijn blogs. Iedere 1e week van de maand schrijf ik de blogs en teksten voor het Mamazine voor de komende maand. Ik vind dat prettig en ben veel efficiënter en effectiever doordat ik me op 1 ding tegelijk focus.

Maar ik heb ook wekelijks terugkerende activiteiten. Hiervoor gebruik ik de volgende structuur / planning:

1.     Maandag: publiceren van mijn blog

2.     Dinsdag: publiceren van mijn 2e blog, interview etc.

3.     Woensdag: versturen van mijn Mamazine

4.     Donderdag: delen van mijn blogs op andere websites

5.     Zondag: delen van mijn blogs via mijn social media kanalen en in diverse social media groepen waar ik lid van ben

Blijf in de flow

Doordat ik dit structureel toepas, zit ik in een lekkere flow en krijg ik veel meer gedaan in minder tijd. Want gebrek aan structuur is uiteindelijk duur. Je bedrijf groeit niet, je gezin bloeit niet en je hart gloeit ook niet.

Succes bereiken en behouden doe je door er structureel aan te werken en systemen consequent toe te passen. Welke taken komen er structureel terug? Plan deze in. Plan je werktijden in, maar ook tijd met je gezin, je boodschappen, sporten, ontspanning etc.

Systemen en automatiseren helpen je om tijd te besparen. Als je bijvoorbeeld een deel van je processen, de zaken die goed werken in je business, goed automatiseert hoef je ze slechts 1 keer op te zetten en vervolgens heb je er geen werk meer aan. Het kost je relatief weinig en gaat je juist 24/7 geld opleveren. Gebruik de techniek om je bedrijf en gezin succesvol te runnen.

Kijk wat voor jou werkt en waar jij blij van wordt, alleen dan ga je die waanzinnige dromen echt waarmaken. Misschien werk jij ook al via een vaste structuur of planning en heb je nog aanvullende tips. Dan zijn die uiteraard van harte welkom in een reactie onder deze blog!

Succes!
Danielle | Succesmama


Tags

acties, dromen, gave ideeën, gebrek aan structuur, structuur en planning


Misschien vind je dit ook leuk:

Eerst geloven dan zien

Eerst geloven dan zien
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.