Fijne parfums voor de koude wintermaanden

Het voelt nog wat ongemakkelijk om mijn eerste blog voor Just Be You te schrijven. Tenslotte kennen jullie mij nog niet zo goed en andersom voelt dit voor mij net zo. Maar ik heb geleerd tijdens het bloggen om maar gewoon te beginnen dus vandaag schrijf ik mijn eerste blogpost. Om het voor mijzelf makkelijker te maken wil ik graag schrijven over mijn passie, namelijk parfums. Inmiddels heb ik al een aardige collectie opgebouwd en vind ik het leuk om aan jullie mijn favorieten te tonen. Ik heb er drie uitgekozen, allemaal verschillend qua geurbeleving maar aan de andere kant heel erg passend bij mij.

Marilyn Monroe Chanel no5
Bij een parfum is het van belang dat je er één kiest die het dichtstbij je persoonlijkheid past, maar dat is best moeilijk. Ik draag al parfum sinds dat ik mijn eerste vakantiebaantje op de camping had, inmiddels meer dan twintig jaar geleden. Van mijn eerste verdiende geld fietste ik als een gek naar het Kruidvat in het dorp om daar een veel te volwassen parfum te kopen van Oscar de la Renta. Dat gaf niks want ik voelde mij de koning te rijk met dit luxueuze flesje op mijn wastafel! Een paar weken geleden kwam ik dit parfum weer bij de Bijenkorf tegen en meteen kwamen deze herinneringen aan die tijd weer terug. Dus naast dat parfum lekker moet ruiken en het moet passen bij je persoonlijkheid, geeft het ook fijne herinneringen en een luxe gevoel.

Van alle parfums die ik verzameld heb zijn de parfums die afgebeeld staan op de onderstaande foto mijn meest dierbare parfums omdat ze allemaal aan deze criteria voldoen en ook zeer geschikt zijn om tijdens deze koude en donkere dagen te dragen.

Parfums voor de winter
Van links naar rechts: Chanel Eau Première, E. Coudray Nohiba en Dior Hypnotic Poison.

Chanel Eau Première:
Dit is een fantastisch parfum en nog verfijnder dan de eau de parfum. Parfumeur Jacques Polge heeft de originele ingrediënten van Chanel no5 weer in dit parfum terug proberen te brengen. En dat is gelukt! Met onder andere ingrediënten zoals: Roos absolute, Jasmijn, Neroli en Ylang Ylang blijft dit parfum urenlang als een tweede huid aanwezig. Hoe dan ook, de parfums van Coco Chanel geven mij het gevoel van luxe, comfort en intense vrouwelijkheid.
E. Coudray Nohiba:
Voor velen is dit parfumhuis nog niet zo bekend maar ik ken dit merk al een lange tijd. Ik kom regelmatig bij Skins in Amsterdam en daar heb ik kennisgemaakt met dit klassieke Franse parfumhuis. Nohiba is een kruidig parfum en wanneer je van het krachtige Opium houdt zul je deze ook beslist waarderen. Met in de top ingrediënten zoals bergamot, lemon en koriander, daarna het hart met jasmijn, roos, ylang ylang en anjer. Tenslotte blijft er een warme basis over met sandelhout, ceder en musk. E. Coudray heeft in het totaal acht verschillende parfums uitgebracht en zijn zeker de moeite waard om eens een keer te gaan testen. Nohiba is een subtiel kruidig en sexy parfum zonder schreeuwerig aanwezig te zijn.
Dior Hypnotic Poison:
Tenslotte mijn favoriete parfum van dit moment, Dior Hypnotic Poison. Zoals de naam van dit parfum doet vermoeden is het een vrij zware, zoete en ‘foody’ geur en dus bijna om op te eten! De topnoten zijn abrikoos, pruim en kokos, het hart van het parfum bestaat uit tuberoos, jasmijn, lelietjes van dalen, roos, Braziliaans rozenhout en venkel. Wanneer deze lagen van dit heerlijke parfum zijn weggeëbd blijft er een zachte geur achter van sandelhout, amandel, vanille en musk. Dior Hypnotic Poison is uitgebracht in een eau de toilette maar blijft ontzettend lang op de huid aanwezig. Ik voel me comfortabel en zelfverzekerd wanneer ik dit parfum op heb. Het is alsof ik een lieve vriendin bij me draag die mij koestert en verwarmt. Ook valt het me op dat mannen de geur van vanille erg kunnen waarderen!

Ik ben erg benieuwd naar jullie favoriete parfums dus alle reacties zijn van harte welkom!

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Vorig artikel
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
volgend artikel

Tags

beauty, parfum, skinscosmetics


Misschien vind je dit ook leuk:

10 x de thuis spa is geopend

Fijne parfums voor de koude wintermaanden

 • Katinka schreef:

  Hoi Debbie,

  Ik kan niet zonder lekker luchtje. Geur roept heel veel herinneringen op bij mij….Op dit moment vindt ik Infusion d’iris van Prada erg lekker en Bright Crystal van Versace. In de zomer Sun van Jill Sander. Ik ga altijd op mijn gevoel af bij het kiezen van een geur.

 • Hoi Debbie, heerlijk, die parfums.. Ik heb net een klein beetje Teint de Neige van Lorenzo Villoresi op mijn schone kussensloop gesprayd… die geur is echt mijn favoriet en vind het een heerlijk vooruitzicht om straks te gaan slapen. Ik ga absoluut een keer snuffelen aan jouw favoriete parfums, ben erg benieuwd!

 • Henriette schreef:

  Hoi Debbie, wat leuk om zo over je passie te lezen. Geuren zeggen zo veel. Er gaat bij geen dag voorbij zonder luchtje. Bij mij passen geen zware luchtjes, ook niet in de winter. Ooit heb ik poison en Hugo Deep red gebruikt, maar dat hield ik niet lang vol. Op het moment beleef ik veel plezier aan Cool water Sensual Essence (Davidoff) en Inspiration (Lacoste). De laatste is helaas niet meer te krijgen. En in de zomer Sun Delight (Jill Sanders). Allemaal zachte, vrolijke luchtjes.

  • Debbie Wassink schreef:

   Dank jullie wel voor de leuke reacties! Een parfum is een persoonlijke keuze, en wat bij de één heerlijk ruikt kan bij de ander niet zo lekker zijn. Ligt natuurlijk aan de huid en daarom raad ik ook echt aan bij de parfumerie de geurstripjes niet te gebruiken maar gewoon op de huid het parfum te testen.
   In de winter draag ik graag wat meer oriëntaalse geuren en in de zomer wat meer lichte parfums of eau de toilette variaties.

 • Brenda schreef:

  Hoi Debbie, welkom bij de JustBeYouCrew 😛 Leuke topic hoor!
  Ik hou zelf ook wel van parfum, hoewel ik het zelden opdoe (maar da’s meer omdat anders mijn katten om mijn nek gaan hangen, die schijnen nogal gek op sommige geuren te zijn).
  Zelf ben ik een ‘kruiden’ dame, haha. Ik hou van kruidige geuren. Je tweede parfum klinkt daarom voor mij wel interessant. Opium gaat me te ver, dat vind ik te zwaar. Soms ga ik gewoon naar een parfumerie om me te informeren. En dan koop ik ze online, omdat ze daar zoveel goedkoper zijn.
  Twee van mijn favorieten zijn Emanuel Ungaro Apparition en J’Adore van Dior.
  Mijn voorkeur gaat uit naar eau de parfum in plaats van eau de toilet. Parfum blijft bij mij veel langer hangen zonder dat het overmatig riekt.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.