Delen en geven: winactie - Just Be You
Just Be You
Shares
delen en geven

Delen en geven: winactie

Het leven is allemaal zo snel geworden dat je soms lijkt te vergeten waar het echt om gaat. Je rent maar door en gunt jezelf domweg de tijd niet om even stil te staan en om je heen te kijken. Waar ben je? Wat doe je? Waar wil je naartoe? Klopt dit allemaal nog wel met elkaar? Lééf jij je leven of word je geleefd?

Het begint allemaal met die heel eenvoudige vraag: wat wil ik? Als alles een optie is en alles kan, wat wìl je dan? Hoe ziet je ideale leven eruit? Wanneer je dat helder hebt en je droom tot doel maakt, heb je zomaar kans dat je op een dag kunt zeggen: ‘Hé, dit plaatje klopt! Het is helemaal goed en past bij mij en wat ik belangrijk vind!’

De vraag ‘Wat wil ik?’ loopt dan ook sinds een paar jaar als rode draad door mijn leven. Gewoon om te checken of ik nog op de goede weg ben, of het plaatje nog klopt. Mijn ideale leven draait vooral om liefde, om delen en om samen. In mijn ogen is dat de basis van alles. In combinatie met mijn liefde voor papier heb ik mijn label handwritten opgezet. Hiermee wil ik mensen inspireren om weer tijd en oprechte aandacht te hebben, geschreven en gesproken, voor zichzelf en voor de ander.

Handwritten is maar één woord, maar het omschrijft zoveel. Het heeft te maken met hart en gevoel, in plaats van hoofd en verstand. Het is de aandacht en tijd die je steekt in jezelf èn de ander. Het is een moment dat je met een pen jouw gedachten in een hanenpoot op papier zet. Je kunt het voelen, bewaren, verscheuren of verbranden. Hierdoor gaat het verder dan alleen tekst op een papiertje. Het geeft je inzicht in de rode draad van jouw leven.

En ja, de wereld is nogal snel en digitaal geworden, maar juist daarom is NU het goede moment! Ik ben er van overtuigd dat we een verandering op gang kunnen brengen, puur door de verandering te zijn. Door je hart te volgen en op jezelf te vertrouwen. Door elkaar te helpen en te delen wat je hebt. Door weer tijd en aandacht hebben, voor jezelf en je dromen. Ga op zoek naar jouw rode draad, naar wat jij belangrijk vindt en op welke manier jij een verschil wilt maken. Ga er voor, laat je niet tegenhouden maar zet kleine stapjes. Als ik het kan, kan jij het zeker ook!

De collection of my life is een omslag gevuld met briefpapier en enveloppen, dat wacht om een mooi verhaal te vangen. Stop jij liefde en tijd in een handgeschreven brief aan je moeder? Veel persoonlijker kan een kado niet worden!

Natuurlijk kun je ‘collection of my life‘ bestellen via de webshop van handwritten, maar:

Just be You & handwritten houden van delen en geven twee setjes kado!

Laat in een reactie hieronder weten wat jij je moeder gaat schrijven. We kiezen vrijdag om 08:00 uur de leukste, mooiste of ontroerendste reactie uit en sturen het pakket toe. Een kado als kado!

Winnaars winactie!

Dank jullie wel voor jullie mooie en ontroerende reacties.

De winnaars zijn: 

 • Leandra
 • Marion

Jullie hebben inmiddels een bericht van mij ontvangen.

 • vera schreef:

  nee.ze is nooit voor mij geweest.ze zal ook nooit voor mij zijn .hoe verdrietig het ook is.ik heb het naast me neergezet.en ga door met mn leven.liefde kan je niet kopen.heb er 35 jaar over gedaan.nu leef ik rustiger.heb graag een moeder gewilt die ook voor mij wilde zijn.het zij niet zo.er in berusten..soms is dat moeilijk.voor ieder die een liefe moeder heeft.geniet ervan.he.moeilijk.

 • Jellie schreef:

  Mijn lieve moeder die altijd voor ons klaar stond.
  Tot ze kort na mijn geboorte te horen kreeg dat ze MS had en vaak opgenomen moest worden in het ziekenhuis terwijl haar kinderen nog zo klein waren.
  Uit eindelijk is het goed gegaan en kon ze ons goed op laten groeien en runde een eigen zaak nou petje af!

  Tot 4 jaar terug keerde de MS zo heftig terug dat ze binnen 2 jaar invalide is geworden en nu hulp nodig heeft. Maar wij kinderen zijn nu volwassen en zorgen nu voor onze moeder waar het kan, en zo zie je maar de moeder zorgt voor haar kinderen en nu doen we het andersom.

  En ik vind door alles wat ze mee heeft moeten maken van ziekenhuis opnamen etc dat zijn een super leuk kado verdient omdat ze altijd weer positief is, klaar staat voor iedereen en nooit klaagt!

  Ze verdient het gewoon! En we zien wel wat de toekomst ons brengt we genieten van hoe het nu nog kan en gaat en nemen alle mooie dingen mee die nog kunnen.

  Ze is een positief mens, sociaal, staat voor iedereen klaar, is in voor grapjes en helpt nog steeds mee in eigen zaak…

  Ik ben trots en blij dat ze me moeder is…

 • Natascha schreef:

  Voor mij is het elke dag Moederdag want ik mag elke dag de mooiste ogen
  De mooiste lach en het vrolijkste humeur bekijken.

 • Natascha schreef:

  Mams bedankt voor de leuke tijden en jammer genoeg de slechte tijden.
  Nu ik al 9 jaar moeder ben besef ik hoe blij ik met mijn eigen gezin ben.
  Hoe belangrijk het is om kostbare tijd met mijn gezin door te brengen en niet later.
  Ik hou niet van te laat.
  Ik als moeder deel niet Moederdag met mijn moeder/oma omdat ze nog zelf moeder is.
  De jongste is de leukste en de liefste is het niet!
  Ook al is hij 24 ook al is zij +/- 26 ook al is zij 30.
  Vergeven en leven is jou motto.
  Ik leef voor mijn gezin thats all what matters!
  Geniet van alle aandacht liever jij dan ik.
  Doe het andere gezin de groeten het was me een waar genoegen om ze te ontmoeten.
  Ik glip spring en dans.
  Gelukkig ben ik gelukkig met mijn kleine gezin.
  Liever klein en fijn dan groot en dood.
  Vreugde en verdriet wie kent het niet.
  Gooi het lekker over je schouders heen en bewandel je pad alleen.

 • Marjolein schreef:

  Mama, door jouw dementie kan ik niet meer met je praten. Alles wat mijn leven leuk of verdrietig maakt, kan ik niet meer aan jou kwijt. Terwijl je vroeger altijd voor me klaar stond. Als ik het eventjes niet zag zitten haalde je me altijd uit de put met je raadgevingen. Ik mis je ontzettend.
  Misschien gaat het helpen als ik, ipv met je te praten, je ga schrijven! Alles wat ik anders aan je zou vertellen ga ik dan op papier zetten. Jouw raadgevingen ga ik dan missen maar ondertussen ken ik ze eigenlijk al en kan ik mezelf raad geven. Want je zit al diep in me en ondanks dat je me niet meer kent, ben je altijd dicht bij me.
  Bedankt voor alles!

 • Lisette schreef:

  Een brief aan mijn moeder die hoog in de hemel is…….

  Lieve Mamma,

  Waarom besef ik nu pas als ik naar mijn kinderen kijk hoe jij je moest voelen toen ik zo jong was. Waarom nam ik jouw zorgen van toen zomaar voor lief……
  Je stond voor iedereen klaar in voor en tegenspoed. Jij liet je leven bepalen door anderen bij te staan in hun nood (en soms hun eigen keuze). Jij maakte nooit een onderscheid voor wie het wel of niet verdiende geholpen te worden. Je laatste brood gaf je weg omdat altijd anderen het slechter hadden dan jij. Kortom: je was de assepoester in jouw korte leven. Maar nu heb je rust en je glazen muiltjes staan voor je klaar.

  Lieve Mamma, een vrouw met een groot hart, bedankt dat ik jouw dochter mocht zijn. Je blijft een goed voorbeeld voor mij, mijn kinderen en eventueel nageslacht.

  Ik hou van je!!!! Liefs, je dochter Lisette

 • Lies schreef:

  Ik zou het pakketje niet alleen gebruiken om mijn eigen mam een brief te schrijven om haar te vertellen dat ze geweldig is en dat ik van haar houd, ik zou het vooral ook gebruiken om een brief te schrijven naar de moeder van een lieve vriendin. Deze lieve vriendin (25) overleed 6 maanden geleden na een strijd tegen die ziekte, een strijd die ze uiteindelijk niet kon winnen. Ik zou haar een brief schrijven om haar te laten weten dat, ook al zie ik haar niet elke dag, ik wel aan haar denk en haar een dikke knuffel geef deze moederdag (een dag die voor haar erg moeilijk zal zijn).

 • Ann schreef:

  Aan de allerliefste mama van de hele wereld !
  Dankjewel voor alles wat je mij leerde van mijn geboorte tot nu (ik ben nu 48 jaar)
  Je leerde dat liefde, eerlijkheid, oprechtheid, vertrouwen, vrede, er voor mekaar zijn, aandacht geven voor mekaar, zorgen voor mekaar, lief zijn voor mekaar, genieten en blij zijn met kleine simpele alledaagse dingen HET belangrijkste is in het leven. Je zei ook : perfect bestaat niet. Je best doen is voldoende, meer kan je niet doen.
  Je hebt het niet gemakkelijk gehad in jou jeugd en jou leven maar je hebt mij en mijn broer altijd een overvloed aan liefde en aandacht gegeven, je nam de tijd om naar onze problemen te Luisteren als we dat nodig hadden en dat deed/ doet zo’n deugd !! Nu we volwassen zijn en een eigen gezin hebben, je moeit je niet met ons leven maar je bent er wel als ik of mijn broer je nodig hebben. Je voelt wanneer we ons minder goed voelen. Het is ook door jou voorbeeld en opvoeding dat ik en mijn broer, ook nu we al volwassen zijn, zo’n mooie broer/ zus relatie hebben. Mijn broer is blij dat hij een super zus heeft en ik ben blij met mijn super broer en dat koesteren we. We zijn er voor mekaar als het nodig is en dat is zo’n fijn gevoel. Ik ben zo dankbaar dat je nog gezond en wel bent en dat je nog bij ons bent. zowel mijn broer en ik koesteren de kleine mooie momenten samen. Dat we nog vele jaren, jou mama bij ons mogen hebben. I am thankful that you are my mama <3 Dikke knuffel van mij en mijn broer @jou, de beste mama van de hele wereld …. Love you forever, more and more <3 <3

 • Maja schreef:

  Ek het jou lief!
  (zuidafrikaans)

 • Daantje schreef:

  Ondanks ik de pijn van mijn moeder en mijzelf zie, heb ik onlangs de keuze gemaakt haar los te laten ..of eigenlijk om mijn verleden los te laten. Dit heb ik nodig om weer opnieuw van haar te kunnen houden zoals ze is.

  Gezien ze dit lastig vindt dit te begrijpen, zou ik haar willen schrijven dat ze vertrouwen in haarzelf en in de toekomst mag hebben. Dat het goedkomt, maar ik ook de tijd nodig heb los te komen van mijn verdriet en boosheid. Ik hoop dat zij er ook de tijd voorneemt om zichzelf te accepteren zoals ze is, niet in haar verbitterdheid blijft en gaat genieten van alles wat ze WEL heeft ipv wat ze niet heeft.

  In liefde,
  Daantje

 • Luna schreef:

  Liefste mamma

  Je bent niet bij mij, je woont sinds mijn 14e in Canada. Je hebt 21 jaar later nog steeds spijt van je vertrek, maar ik neem je niks kwalijk mamma. Ieder heeft z’n levenspad en dit is het jouwe. Natuurlijk mis ik je enorm en had ik het liefste bij je willen zijn. Ik sluit soms mijn ogen en voel dan jouw aanwezigheid, jouw liefde, jouw moederlijke warmte. Je bent niet hier, maar toch voor altijd heel dichtbij in mijn hartje. Love You mam XXX

 • Lucinda schreef:

  Ik ben zeker een voorstander van geschreven brieven! Ik doe het wel eens met vriendinnen die ik ooit heb leren kennen op een iets wat minder leuke plek. Om ze te motiveren, te steunen en gewoon leuk om weer even contact te hebben.
  Mijn moeder heb ik niks meer geschreven sinds ik eigenlijk heel klein was en ik zou haar heel graag willen schrijven hoeveel ik van haar hou, hou erg dankbaar ik haar ben voor al haar steun tijdens mijn ziekte die ik nu 5 jaar heb, dat ik me schuldig voel dat zij zich zorgen maakt, maar ook dat ik er altijd voor haal zal zijn.
  Zelf heeft ze haar ouders, broer en zus al op jonge leeftijd verloren. Haar moeder 6 jaar voordat mijn tweelingbroertje en ik geboren werden en haar vader een maand voordat wij geboren werden.
  Ook kon mijn moeder heel lang geen kinderen krijgen. Na 3 miskramen hebben zij en mijn vader dan eindelijk geluk en krijgen ze een tweeling. Helaas is mijn broertje ondervoedt en een zorgenkindje met een hoop complicaties. Nu zijn de rollen omgedraaid en ben ik het geworden, ondanks dat ze zich geen zorgen over mij hoeven te maken.

  Mijn moeder werkt keihard, is er altijd voor iedereen, heeft reuma en is vaak gebroken, maar gaat door. Ze klaagt en zeurt niet. Ze is een moeder voor mij, een vriendin, een zus, een extra linker- en rechterhand en noem zo maar op. Ik ben haar dankbaar en dat ik wil ik haar laten weten. Ze twijfelt zo vaak aan haarzelf, maar ook als moeder zijnde en dat hoeft ze niet.

  Liefs,
  Lucinda

 • Sanne schreef:

  Lieve mam,

  je weet dat ik van je hou. Maar weet je ook dat ik je bewonder? Om jouw positiviteit en je kracht om altijd weer op te staan en het mooie van het leven te zien. Om je onvoorwaardelijkheid, dat je er altijd voor mij bent. Ook al woon ik niet dichtbij. Het voelt alsof je altijd hier bent, dichtbij als dat nodig is.

  Ik hou van je mam. Heel veel!
  xx

 • Jennifer Trouw schreef:

  Dat ik ondanks het verbroken contact met haar , wel altijd aan haar ben blijven denken !

 • Marion schreef:

  Ik bedank mijn moeder, in gedachten, nog vaak voor de mooie jeugd die ik heb gehad. Ze was er altijd voor haar gezin en niets was haar te veel. Ze stond vrolijk en positief in het leven en was zo trots op haar 2 dochters. Helaas is zij zwaar dement overleden en heeft zij me de laatste 2 jaar niet meer herkent. Daarom dit berichtje om haar posthuum te bedanken voor haar onvoorwaardelijke liefde.

 • Lianne schreef:

  Ik zou mijn moeder schrijven dat ik ondanks alles wat er de laatste weken gebeurd is van haar houd maar dat ik vind dat zij NU tijd aan zichzelf moet besteden. Zij moet met haar problemen dealen en oplossen, verwerken, accepteren.
  Ze wil alles voor andere regelen maar vergeet zichzelf of stopt alles weg.
  Ze hoeft mij niet te zeggen wat ik moet doen. Ik heb al die stappen al gezet dankzij deze site en de dagelijkse positieve input via de email.
  Dank je voor de mogelijkheid om deze mooie set te winnen.

 • Leandra schreef:

  Moeder, voor altijd in je hart

  Voor altijd in je hart
  Haar eigen plekje
  Altijd dichtbij

  Heel speciaal
  Heel bijzonder
  Als ze zelf even niet kan
  Niet bij je in de buurt is
  Zelfs dan
  Altijd is er haar zorg
  Ook als jij denkt van niet
  Ze weet het
  Voelt dat er iets is
  Soms exact het moment
  Precies dan
  Geeft ze haar teken
  Zo speciaal
  Zo bijzonder

  Voor altijd in haar hart
  Jouw eigen plekje
  Heel dichtbij

  Zij die er altijd voor je zal zijn
  Zelfs als dat ooit niet meer zo is

 • lindsay schreef:

  Mijn mama omdat zij op een dag te horen kreeg dat jaar geluk vast zat voor drugssmokkelen door het toe doen van een loverboy!!! Ik vergeet nooit meer hoe zij gevochten hebben om mij tijdens mijn beperkingen toch te mogen zien. Elke dag kwamen zij naar de pi ook al wisten zij dat ze mij nog niet mochten zien of spreken…. Vanaf die dag hebben wij weer voor elkaar als gezin gekozen en zijn wij onbreekbaar!!!!

  Nu heb ik zelf dochters en voel ik nog meer wat zij gevoeld heeft moeten hebben jou kleine prinsejse in een wereld waar jij geen grip op hebt, je kan haar niet knuffelen wanneer je wilt, steunen!! Omg verschrikkelijk! !!

  Wat zijn WIJ hier goed mee om gegaan. Toen ik mijn website wilde gaan opzetten waren zij er eerst een beetje op tegen want waarom moet je dat beschaamde verhaal zo op tafel willen leggen!!! Maar gelukkig zij hebben mij er vrij in gelaten en zien nu hoeveel goeds het de wereld in brengt!!!

  Vele moeders lagen uit eigen angst en schaamt hun meisjes vallen omdat zij niet weten hoe de gevoelens te hendelen en er niet voor open staan om ook deels naar zichzelf te kijken hoe alles heeft kunnen gebeuren maar mijn MAMA deed dit wel en daar ben ik enorm trots op want mede daardoor sta ik nu zo sterk in het leven!!!!!

  Lieve mama hou van jou in goede en minder goede tijden zullen wij altijd samen 1 zijn!!!!

 • >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.