‘De Naakte Waarheid’ Review en Winactie!

de naakte waarheidDe naakte waarheid
Auteurs; Saskia Noort en Jan Heemskerk

De verschillen tussen mannen en vrouwen. Er zijn al heel wat woorden aan vuil gemaakt, zowel op papier als uitgesproken. De hit ‘mannen komen van mars, vrouwen van Venus’, zullen de meesten van jullie dan ook wel gelezen hebben of op zijn minst het bestaan ervan kennen. Fascinerend vind ik het steeds weer dat de evolutie zo weinig grip gekregen heeft op de uiterlijke dan wel innerlijke verschillen. Dit is dualiteit in optima forma. Yin en Yang ten top.

Het is natuurlijk ook de kracht van man-vrouw relaties. Bij gratie van de verschillen ontstaat een eenheid. Zoiets.

En toch zorgen die verschillen vele malen voor ergernissen, ruzies, onbegrip en verdriet. Daar heeft de emancipatie van de vrouw en de zoveelste feministische golf nog niet veel aan kunnen veranderen. Want diep van binnen evolueren we blijkbaar minder snel dan de maatschappij waarin we leven.

Het zorgt ook voor nogal wat verwarring, die nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. Het zet de verschillen op scherp. Vrouwen die de kost verdienen, mannen die geacht worden ook zorgtaken te verrichten.

Jan en Saskia zijn meer dan twintig jaar bevriend. Inmiddels hebben ze al vijf jaar een rubriek in het magazine ‘Linda’ waarin ze via een soort briefwisseling de verschillen tussen mannen en vrouwen aan elkaar voorleggen en elkaar om opheldering vragen.

Hilarisch vind ik die uitwisseling. Zo herkenbaar en vooral met humor en zelfspot geschreven, daar houd ik van. Lekker plastisch en erg stereotype hier en daar, maar overdrijven maakt de zaak duidelijk, niet waar?

In februari 2011 verscheen de eerste bundeling van deze vraag-antwoord brieven in: ‘Jan & Saskia Over seks en liefde’, met in dat najaar zelfs een theatertournee. (‘Sas en Jan zelfhulptour’).

En nu is er dus een deel 2:

‘Jan en Saskia De naakte waarheid’

Ook hierin enkele columns uit Linda en verschillende nieuwe stukken. Geen enkel thema blijft ongemoeid:

 • Relaties
 • Het huishouden
 • Het verschil m/v
 • Lichaam en seks

Ook moderne issues: ‘Waarom vallen steeds meer vrouwen op jonge mannen?’ of ‘Waarom geloven vrouwen in horoscopen?’.

En all-time-favourites: ‘Wat is nou jullie schoonheidsideaal?’ of ‘Wat doet een barbecue toch met mannen?’

Het geeft een mooi kijkje in de keuken van de andere sekse.

Ik vind het een heerlijk boekje ter ontspanning, en af en toe zelfs leerzaam. Die arme mannen kunnen er tenslotte ook niks aan doen dat ze testosteron-gestuurd zijn. Echt een boekje voor in je weekend tas als je er een paar dagen tussen uit gaat. En stukjes voorlezen aan elkaar om vervolgens helemaal ingenomen te zijn mijn je eigen soort natuurlijk en er samen in ieder geval hartelijk om lachen. Op deze manier lukt het misschien zelfs om de betreffende onderwerpen eens wat lichter te bezien.

Alles wat bijdraagt aan begrip ten op zichtte van elkaar is meegenomen, dus raad ik dit boekje aan.

Voor de beginnende, de gevorderden, de gedesillusioneerden, de gelovigen en de ongelovigen op relatie gebied. Een erg leuk boekje ook om cadeau te geven. We staan er tenslotte allemaal dagelijks aan bloot, dus een beetje opheldering en humor kunnen we allemaal best gebruiken.

Ik wens jullie veel plezier, herkenning en een beetje mededogen bij het lezen van deze verzameling.

Just Be You mag drie exemplaren van “De Naakte Waarheid” weggeven

Van Ambo/Anthos uitgevers mag Just Be You drie exemplaren weggeven.

Wat moet je doen om ‘De Naakte Waarheid’ te winnen? Geef antwoord op de vraag door onderstaand een reactie achter te laten. Let op! Scroll even naar beneden als je een reactie wilt geven. Je kunt het doen via Facebook of verder naar beneden op de site een reactie achter laten.

Winvraag

Wat vind jij het grootste verschil tussen mannen en vrouwen?

Donderdagochtend 10 april 2014 om 10.00 uur maak ik de winnaars bekend.

Over de auteurs:

Saskia Noort: Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. In 2003 zette ze in één klap de Nederlandse literaire thriller op de kaart. Ze was best verkopende thrillerauteur in 2010, 2011 en 2012.

Met haar debuut Terug naar de kust vestigde ze haar naam en sindsdien behoort Noort tot de absolute top van Nederlandse schrijvers. Daarna volgden De eetclubNieuwe burenDe verbouwing en KoortsIn 2013 is Noorts nieuwste thriller Debet verschenen, het vervolg op De eetclub waarin het ware geheim van de eetclub wordt ontrafeld.

Saskia Noort schreef columns voor onder andere VT Wonen, Playboy, Ouders van nu, Viva en Marie Claire.

Saskia Noort studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Ze heeft twee kinderen.

Jan Heemskerk: Kennen we voornamelijk van zijn rol als ( voorheen) hoofdredacteur bij het mannenblad Playboy.

Heemskerk is echter begonnen als Ketelbinkie bij de Libelle, waar hij de kunst van emo-reportages onder de knie kreeg, en daar zich voor het eerst professioneel is gaan verdiepen in het fenomeen vrouw. Als tijdschrift journalist schrijft hij columns voor verschillende bladen.

Hij presenteert wekelijks op radio 1, samen met journalist Jan Roos, het nachtprogramma Echte Jannen, hét ultieme mannenmagazine van de publieke omroep.

[social_warfare]


Tags

de naakte waarheid, jan heemskerk, saskia noord, verschillen tussen mannen en vrouwen, winactie, winnen


Misschien vind je dit ook leuk:

Website van het jaar 2016

Website van het jaar 2016
 • Jolanda schreef:

  Vrouwen grijpen iedere kans aan om mannen te veranderen. Ze willen het object van hun liefde helpen, stimuleren, verbeteren, vertellen wat hij moet doen: “Kun je niet beter …” of “Zou je niet…” of “Je moet meer…” et cetera. Hij voelt zich dan echter niet voor vol aangezien: hij wil niet bemoederd worden, maar geaccepteerd.

 • Jacqueline schreef:

  Veel simplerer in hun denken, recht to the point, terwijl vrouwen het van alle kanten willen bekijken. Waardoor ze wat gecompliceerder overkomen. Mannen zijn ook meer van, what you see, is what jou get..

 • Het grootste verschil tussen vrouwen en mannen vindt ik.
  Dat mannen hun vrouwelijke kant nog veel te weinig laten zien.
  Terwijl dat zo mooi is aan een man die je echt zijn Liefde schenkt.
  Ze zijn teveel op hun Ego gericht.

 • Bij mannen is alles naar buiten gericht en bij vrouwen is alles naar binnen gericht…letterlijk én figuurlijk 😉

 • Ingrid schreef:

  Mannen doen alles om geld te vergaren en vrouwen om het uit te geven.

 • Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen is volgens mij dat vrouwen vaak te moeilijk denken en dat mannen weer heel oppervlakkig denken. Vrouwen maken al snel een punt van dingen; als bijvoorbeeld een vriendin een etentje afzegt, willen vrouwen altijd weten wat de reden is en of het niet veranderd kan worden. Mannen doen hier niet moeilijk over en vragen verder nergens naar.

 • Anita H. schreef:

  Vrouwen zijn veel emotioneler.

 • mirjam schreef:

  Volgens mij is een verschil tussen mannen en vrouwen, dat mannen zich sneller erbij neerleggen. Is het goed, oke dan is het zo. Is het anders, dan is het maar anders. Niet te lang bij stil staan en weer verder. Volgens mij kunnen vrouwen daar nog wel in blijven hangen. Of desnoods piekeren.
  En wat mij ook opgevallen is laatst. Mijn vriend en ik hadden een soort van twist. Na dat het uitgepraat was. Hadden we voor we gingen slapen gemeenschap en toen dat klaar was. Was hij meteen weer de oude. Alles was weer goed. Ikzelf had nog wel in die sfeer kunnen blijven hangen dat ik vond: eerst zeg je minder leuke dingen en dan wil je nog met me naar bed ook, of zoiets.
  We zijn in ieder geval twee verschillende wezens die samen kunnen leven.

 • katinka schreef:

  Ik denk ook dat het echt persoonsgebonden is. maar over het algemeen praten mannen veel minder over hun gevoelens en staan ze minder lang stil bij dingen. Verder gaan ze ervan uit dat je zegt wat je wil en laat weten wat je nodig hebt. Waar vrouwen vaak aanvoelen wat je nodig hebt moet je er bij een man echt om vragen (als je wil dat hij iets voor je doet), dt is mijn ervaring in ieder geval.

 • dineke schreef:

  Heel cliché, maar volgens mij dat vrouwen 2 dingen tegelijk kunnen, en mannen daar moeite mee hebben

 • sandra meijer schreef:

  Waar ik meteen aan denk is het hebben van een gedachten. Mannen lijken gewoon na te denken over alledaagse dingen en zich niet druk te maken over dingen. Terwijl een vrouw een hele dag taak kan hebben aan 1 gedachte.

 • Het verschil naar mijn idee is het invoelende stuk. Mannen zijn praktisch als een vrouw een probleem heeft. Terwijl vrouwen vaak gehoord willen worden en dat is al genoeg. Mannen zijn dus vaak oplossingsgericht en vrouwen juist van het praten en het voelen.

 • Mannen zijn vooral praktisch in hun doen en laten. Vroeger moesten zij er ook op uit om te jagen op dieren voor het eten. Vrouwen doen alles vanuit hun gevoel. Zij bleven vroeger achter het en volgde hen gevoel bij wie ze aansluiting konden vinden. Het is zo denk ik vanaf het begin al ontstaan.

 • Claudia schreef:

  Ik denk dat het grootste verschil tussen mannen en vrouwen ‘m er vooral in zit hoe lang ze over dingen nadenken. (Heel bepalend voor bijvoorbeeld de duur van ruzies, voor het wel/niet leuk vinden van iemand, hoe je eruit ziet in een bepaald kledingstuk). De van nature meer verzorgende vrouw denk vaak langer over dingen na (en de daarbij horende consequenties) terwijl de man vaak eerder ter plaatse denkt dat het zo wel goed (of niet goed) is. Misschien toch het vluchtige karakter van de jager..?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >