Dag 8 uitdaging: Het magische ingrediënt van The Magic Rhonda Byrne

Welkom bij dag 8. ‘Het Magische Ingrediënt” van de uitdaging dankbaarheid naar aanleiding van het boek ‘The Magic’ van Rhonda Byrne.

Het Magische Ingrediënt:

Van de week was ik bij de kerkdienst van de begrafenis van mijn oom en hoorde ik het gebed “Onze vader” en moest ik denken aan het danken voor het eten met dit gebed. Ik heb vroeger met mijn kinderen altijd een dankgebed voor het eten gezegd maar hoe en waarom NU niet meer? Dit kan ik niet meer terughalen.

Je hebt voedsel nodig om te leven daarom is het enorm belangrijk om dankbaar te zijn voor voedsel.

Oefening:

♥ Voordat je iets gaat eten en/of drinken, kijk er eens goed naar en zeg dank je wel!

♥ Vergeet je dit? Ga in gedachten terug naar de keer dat je het vergat en zeg alsnog dank je.

Niet vergeten:

Je zegeningen op te schrijven, je magische steen, naar de foto’s te kijken en dank te zeggen voor je magische relaties, te danken voor je gezondheid om er meer van te krijgen, dankbaar te zijn voor je baan en blij te zijn met geld wat je nu hebt en neem niets als vanzelfsprekend aan ;-).

Ben jij al met de uitdaging bezig? Hoe ervaar je het? Ben je al dankbaar genoeg? Leuk als je je verhaal wilt delen door onderstaand een reactie achter te laten.

 

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Vorig artikel
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
volgend artikel

Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

Wat voor jou bedoeld is, zal jou nooit missen

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

De 3 lessen die ik het afgelopen jaar heb geleerd

 • Lieve Marian,

  Ja ik denk velen van ons wel baden voor het eten, dat doe ik al heel lang niet meer, dankbaar ben ik wel voor het eten dat ik op tafel kan zetten en ga in ieder geval in mezelf zeggen, dank je wel. Het enige wat nog niet gelukt is de foto’s voor de magische relaties, het brengt me in verwarring wie te kiezen, heb dan het gevoel iemand over te slaan, maar goed dat komt wel, alle andere opdrachten gaan goed en dat is fijn. Voor wat betreft de steen er ligt er altijd 1 onder mijn kussen en dat vind ik voldoende. Ik maak geen onderscheid meer tussen de opdrachten in mijn dankbaarheidsdagboek ze komen allemaal aan bod. Succes allemaal die meedoen.

  Groetjes en ik kijk uit naar de volgende opdracht.

 • Bidden moest ik vroeger ook van me moeder, het werd er gewoon in geprint. Nu heb ik wel mijn eigen ritueel gemaakt.
  Verder gaat hier prima, en heel veel plezier van….
  positiviteit komt zo elke dag weer dichterbij en wordt het een gewoonte …. Heerlijk!!!

 • Lieve Marian,

  Dankbaar ben ik altijd wel voor eten. Wellicht mijn probleem dat ik zo veel van mijn smaakpapillen hou? hahaha maar wellicht een leuke tip. De appel boom houden mijn kinderen goed in de gaten. Het zien groeien en wachten tot ze groot en rijp zijn maakt het plukken heel bijzonder. Elke hap maken ze bewust mee en zijn daarvoor ook heel dankbaar. Dit probeer ik met zoveel gerechten te doen thuis. Moeite is er in gegaan ter voorbereiding van en dankbaar zijn niet voor alleen de persoon die het heeft voorbereid maar ook dat het er staat voor jou wat heel speciaal is! Rustig zitten, genieten en het dankbaar zijn is heeeel belangrijk!

 • Brenda schreef:

  Ja, dit is leuk. Ik heb persoonlijk niet veel met een gebed voor het eten. Vroeger zag ik het wel bij andere mensen, maar voor mij persoonlijk kwam dat heel dwangmatig en onpersoonlijk over. Zelf er even bij stil staan en ‘dank je’ zeggen, daar kan ik wel wat mee 🙂

  Even had ik moeite met de stap ‘dankbaar zijn voor je werk’. Ik ben dat, wat jij al heel mooi noemde, een full time ‘gezinsmanager’. En inderdaad, vaak wordt daar zo laatdunkend over gedaan. En dan is het makkelijk om daarin mee te gaan. De opdracht heeft me iets meer doen beseffen dat dat dus gewoon niet zo is.
  De opdracht danken voor je gezondheid was niet zo moeilijk, dat deed ik al dagelijks.

  Ik ben reuze benieuwd wat er meer gaat komen! Voor mij voelt het al heerlijk. En inderdaad… nu ik meer met het positieve bezig ben, lijkt het negatieve meer naar de achtergrond te schuiven. Super!

 • jacqueline schreef:

  Lieve Marian,
  Eigenlijk is het bij ons net zo. Vroeger was het eerst bidden voor het eten.En eigenlijk doen we dat nu niet meer.Mijn kinderen doen het ook niet, en dan is het gevaar van vanzelfsprekendheid!!! Heel goed om bij stil te staan, want boer en tuinders moeten heel hard werken om een goed product te leveren. Voor hun valt het in deze tijd ook niet mee met alle wetten en regeltjes. Dank je dank je voor het ontbijt wat ik net gegeten heb………

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.