Dag 7 De Magische uitweg uit Negativiteit uit The Magic Rhonda Byrne

Welkom bij dag 7. ‘De Magische uitweg uit Negativiteit” van de uitdaging dankbaarheid naar aanleiding van het boek ‘The Magic’ van Rhonda Byrne.

De Magische uitweg uit Negativiteit:

Volgens het boek ontstaat negatieve situaties door gebrek aan dankbaarheid over een langere periode. Vanzelfsprekendheid is een belangrijke oorzaak van negativiteit, want als je iets als vanzelfsprekend neemt geef je in ruil daarvoor geen dank. Ik heb hier wel even over moeten nadenken.

Mijn hele reis is begonnen met het beginnen van positief denken en een succesdagboek bij te houden en ik heb nimmer gedacht aan vanzelfsprekendheid. Ik vind dat mooi omschreven.

Het is onmogelijk om negatief te zijn als je dankbaar bent!

Oefening:

♥ Maak een lijst van tien dingen waarvoor je dankbaar ondanks dat je in een negatieve situatie zit.

♥ Schrijf onder aan de lijst: Dank je, dank je, dank je, voor de perfecte oplossing.

♥ Probeer eens een dag niets negatiefs te zeggen. Als je merkt dat je toch iets negatiefs hebt gezegd, gebruik dan de magische zin. Stop met het negatief praten en zeg: Maar ik moet zeggen dat ik erg dankbaar ben voor………………. .

Niet vergeten:

Je zegeningen op te schrijven, je magische steen, naar de foto’s te kijken en dank te zeggen voor je magische relaties, te danken voor je gezondheid om er meer van te krijgen, dankbaar te zijn voor je baan en blij te zijn met geld wat je nu hebt ;-).

Ben jij al met de uitdaging bezig? Hoe ervaar je het? Ben je al dankbaar genoeg? Leuk als je je verhaal wilt delen door onderstaand een reactie achter te laten.

 


__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Vorig artikel
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
volgend artikel

Tags

dankbaar, dankbaarheid, Rhonda Byrne, the magic, vanzelfsprekendheid


Misschien vind je dit ook leuk:

Vergroot je dankbaarheid; met 4 tools en oefeningen

Geluksmomenten #2 2019

Geluksmomenten #1 2019

 • Oeps, sorry voor het typefoutje!

 • Hallo Marion,
  Ik loop een paar dagen achter, dat vind ik wel jammer en lastig. Maar… ik moet wel zeggen dat ik blij ben dat ik hieraan mee doe! Ik heb 1 dag niet meegedaan, maar toen ben ik wel de volgende dag meteen doorgegaan. Ik vind het soms veel om alles achter elkaar te doen en vooral om daar een goed moment voor te kiezen (als ik vroeg ga werken b.v.). Ik vind de site prachtig en heb er heel veel aan, daar wil je in ieder geval voor bedanken!
  veel liefs, Tina

 • Deze opdracht ga ik zometeen meteen uitvoeren in mijn dagboek/inspiratieboek! Ben mij wel heel erg bewust dat ik maar bof dat ik kan eten, kleding en sieraden heb, naar school kan, gezond ben, mensen heb die van mij houden! Normaal zoek ik altijd iets positiefs in een negatieve situatie en zo verwerk ik het sneller! 🙂

 • Linda Dufour schreef:

  Hey, dit is idd nog een knappe oefening… prettig zondag iedereen, ik voel me alleszins heel goed bij deze oefeningen, maar ik moet wel zeggen dat ik al meer als een jaar geleden de cd’s van kevin trudeau ben beginnen luisteren, een mastermind klas heb gevolgt en heel wat boeken over dit onderwerp heb gelezen sindsdien is mijn leven ontzettend leuk verandert… en leef ik veel bewuster… dit maakt deze oefening dan weer iets moeilijker voor mij,want ik kan niet meteen op iets negatiefs komen 🙂 prettige zondag iederen x

  • marian schreef:

   Hoi Linda,

   Dank je wel voor je bericht De cd’s van Kevin Trudeau ken ik helemaal niet en eigenlijk ook nog nooit van gehoord. Ik ga eens google’en. Wat fijn om te lezen dat dit je zo goed heeft geholpen. Je hebt aktie ondernomen en daar mag je trots op zijn en helemaal als je op niet zo snel op iets negatiefs kan komen. Je ziet dan dat je op de goede weg bent.

   Succes en bedankt voor je leuke reactie.

   Warme groet, Marian

 • Jacqueline schreef:

  Lieve marian,

  Ik ben nu de eerste die reageert. Ik heb de lijst met 10 dingen samen met m’n man gedaan. Het was verrassend, we moesten wel even diep nadenken maar kwamen wel op punten wat nog beter zou kunnen.Ik hoop dat daar dan ook verbetering in komt, dan ga je je echt multi gezegend voelen. Dank je dank je wel………..Prettige zondag nog!!

 • Dit vind ik een leuke oefening.
  Ik was van de week bij mijn zwager en daar merkte ik al hoe goed het is als iemand de situatie positief ziet.Hij gaat waarschijnlijk zijn baan verliezen en hij zei toen, het kan twee kanten op of ik heb nog werk of ik ga een lekker lange vakantie krijgen en eens goed kijken wat ik wil.
  Zelf kreeg ik hier ook energie van en vond het echt heel knap van hem.
  Ik vraag me alleen af of je soms dingen dan niet bagatatileerd als je erg positief gaat denken.Zo van ik heb een vinger eraf door ongeluk en ik ben wel blij dat ik er nog 9 heb,terwijl je toch wel even flink verdriet mag hebben? Hoe ga je hier goed mee om ?
  P.s De kleur blauw staat je goed !

  • marian schreef:

   Hoi Paula,

   Dank je wel voor je reactie en compliment ;-). Ik vind dat inderdaad knap zo’n reactie van je zwager. Ik snap wat je bedoeld met ‘positief’ denken. Als je positief denkt mag er nog wel verdriet zijn. In dit geval om je vinger die eraf is. Natuurlijk ben je dan verdrietig en bij positief denken zal je het na even gaan accepteren want je kan het feit niet meer veranderen want ‘je vinger is eraf’ en weer vooruit gaan denken. Bij negativiteit zal je alsmaar aan je vinger denken en aan de tijd dat je deze nog had en wat moet je toch zonder vinger ;-).

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.