Dag 5: Magisch Geld van The Magic Rhonda Byrne

Welkom bij dag 5. ‘Magische Geld” van de uitdaging dankbaarheid naar aanleiding van het boek ‘The Magic’ van Rhonda Byrne.

Magische Geld:

Uit jij je dankbaarheid voor het geld wat je in je leven hebt? Gebrek aan dankbaarheid voor het geld levert een gevoel van afgunst, jaloezie, ontmoediging, twijfel of angst.

Ik heb hier ook nog wel wat te leren want klagen over geld, gefrustreerd raken wat alles kost zijn geen daden van dankbaarheid.

Oefening:

♥ Ga eens zitten en denk eens aan je jeugd en aan wat je allemaal hebt gekregen.

♥ Bij elke gelegenheid waar er voor jou werd betaald, zeg je dank je wel!

♥ Neem een bankbiljet en schrijf hierop: Dank je voor het het geld dat ik mijn leven heb gekregen. Ik heb gewoon een sticker gepakt en deze op het biljet geplakt.

Niet vergeten:

Je zegeningen op te schrijven, je magische steen, naar de foto’s te kijken en dank te zeggen voor je magische relaties en te danken voor je gezondheid om er meer van te krijgen ;-)!

Ben jij al met de uitdaging bezig? Hoe ervaar je het? Ben je al dankbaar genoeg? Leuk als je je verhaal wilt delen door onderstaand een reactie achter te laten.

 

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Vorig artikel
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
volgend artikel

Tags

dankbaar, geld, the magic


Misschien vind je dit ook leuk:

Waarom en wanneer affirmaties niet werken

Vergroot je dankbaarheid; met 4 tools en oefeningen

21 Dagen Dankbaarheid Challenge

 • Corinde schreef:

  Dank je Marian,

  Voor dat je dit alles online hebt gezet. De boeken heb ik besteld, maar omdat ik in het Oostenrijk woon zijn deze van de week bij mijn ouders in Nederland aangekomen. Ik wilde zo graag met de 28 dagen starten, dat ik ging googlen op internet en zo de site van jou tegen kwam. Mijn broer was twee weken geleden hier op vakantie en bracht twee boeken mee om te lezen (The Secret en de Sleutel. Ik was altijd al heel dankbaar, maar nu ben ik er nog bewuster mee bezig. Er gebeuren nu al bijzondere dingen. Dank je Marian dat ook jij dit in mijn leven brengt.

  Lieve groetjes, Corinde

 • Ik ben sinds 3 weken aan het oefenen met in het “Magisch danken”, het Magisch dankboek en ik gaan nu samen hand in hand. Ik verander van binnenuit. Mijn houding en mijn denken stralen energie uit, ik ervaar me opnieuw blij worden met de hele kleine dingetjes van het leven. Mijn leven gaat niet over rozen en ben ik door mijn eigen psychiatrische zus zeer kwaadaardig onrecht aangedaan. Tegelijkertijd heb ik nu leren danken voor de uitdagingen die ik op mijn pad elke dag ontvang en waardoor ik me niet in een ” slachtofferrol” zet. Ik schrijf dit als een oprechte getuigenis. Tip: het kan niet mislukken, want danken kan je altijd opnieuw en af en toe eventjes een negatieve bui komt er ook weleens…oké dat is het dan. De knop omdraaien en opnieuw danken omdat je danken kan!
  Succes ermee! Warme hartegroet. Annemie

 • Voor mij is het vandaag de dag voor dankbaar zijn voor het geld. Nu als alleen staande moeder valt het me zwaar en heb zorgen om hoe ik rond moet gaan komen etc dus ik vind dit een hele goede oefening. Ook idd om naar vroeger te kijken. Mijn ouders hadden het niet breed maar ik had idd wel alle basis dingen in mijn leven. Daar ben ik dankbaar voor

  De oefening met de foto´s vond ik ook bijzonder mooi. De eerste keer kreeg ik echt een brok in mijn keel bij het dank je wel zeggen.

  ik ervaar nu hoeveel warmte liefde en gezelligheid ik krijg van mensen. ook uit onverwachte hoek. daar ben ik zo dankbaar voor.

 • Ja, dankbaar zijn voor geld.

  Ik heb, sinds T. Harv Eeker in Nederland is geweest, een rare gewaarwording, ik noem het ‘onzichtbare fysische natuurkunde’. Zodra ik inkomsten heb, …..krijg ik rekeningen en kosten. Bijna altijd grotere bedragen dan ik verdiend heb. Als ik geen rekeningen krijg, is het vreemd, maar heb ik ook praktisch geen inkomen! Menigeen in de buurt van me stelt opgelucht vast: “Nou ja, dan kùn je in ieder geval die rekeningen voldoen”. Maar het is vreemd dat het geld dát ik weet te verdienen vaak binnen 24 uur me weer verlaat.
  Wat dat betreft heb ik nog niet kunnen ontdekken wat mijn blueprint is.
  Naar aanleiding van de Secret-theorie ben ik een Dankbaarheidsboek gaan bijhouden. Zo’n 20 minuten per dag schrijven. Binnen 3 dagen, ongelooflijk, nam de geldstroom toe en 48 uur daarna ook de rekeningen- en kostenstroom (1.000,00 verdiend, 1.0000 euro aan laskosten voor de auto bijvoorbeeld).

  Ferdy

  • marian schreef:

   Hoi Ferdy,

   Bedankt voor je bericht.

   Verwacht jij rekeningen? 😉

   Warme groet, Marian

 • jacqueline schreef:

  Ja als ik het zo lees ben ik multi dankbaar. Wij zijn vroeger sober opgegroeid, moesten al jong mee in het bedrijf helpen, maar het was altijd goed van eten en drinken. En niet door de week frisdrank, chips, maar in het het week-end. Maar vrienden mochten altijd mee eten.
  Ik heb alle respect voor de mensen die op dit moment de eindjes aan elkaar moeten knopen, dat ze dankbaar zijn. Daar kunnen we nog van leren.
  Dank, dank je wel……

 • Wat een mooi verhaal, Marieke. Vroeger in ons gezin was het ook sappelen, maar we kregen wel een klein stukje vlees[8 kinderen]. ik mocht niet op blokfluitles wat ik zoooo graag wilde. Een snoepje op zondag en dan ook pindakaas. Nu zijn dat mooie herinneringen.Ook ik heb wel geklaagd over geld, bang voor te kort, en nu? Nu ben ik heel dankbaar voor dat er wel geld is, voldoende om fijn van te leven. Ik gun jou, Marieke en heel veel anderen die het momenteel moeilijk hebben op financieel gebied [en daardoor vaak ook op andere gebieden, maar nu gaat het over geld] dat jullie meevallertjes krijgen. Ik heb een tijd iedere dag gezegd 10 x Ik hou van geld, dat gaf mooie resultaten, dat ik bloemen kreeg of iets goedkoper, etc. Ik ben dankbaar dat we het nu hebben zolas het is en moeten we een dubbeltje omdraaien, dan kunnen we dat ook, dat is ook een positieve kant dat we weten wat schaarste is.

 • Marieke schreef:

  Dit is nu net een onderwerp waar ik enorm meer worstel op het moment.
  Zorgen over hoe rond te komen, alles (af) te betalen en dan ook een WAO en een schuldsanering.
  Het is best heel moeilijk om dan dankbaar te zijn maar toch bén ik het, raar maar waar.
  Vooral omdat er regelingen zijn als een schuldsanering en dat ik toch geld krijg ondanks dat ik door ziekte niet kan werken.
  Eigenlijk (feitelijk zelfs) is dat iets heel moois en iets om enorm dankbaar voor te zijn!
  Dankje dus voor al het geld dat wij ontvangen en voor alle extra’s die wij krijgen.
  Daarmee kunnen wij ons kind (en kindje op komst) te eten geven en komen we niets te kort 🙂

 • Linda Dufour schreef:

  Ik doe nog steeds me in dankbaarheid 🙂
  Fijne dag allemaal xxx

 • Heel herkenbaar,klagen over dat gene wat er niet is.
  Ik ga de oefening doen alleen geen etiket op het bankbiljet. Doe het wel zonder.

 • Goedemorgen,

  Dankje voor het toelichting van dit al te bekend probleem. 😉 Ik denk dat vooral in deze tijd het bijna bij iedereen van toepassing is. Ik ben je dankbaar. X

 • Goede morgen Marian,
  De oefening van vandaag lijkt heel veel op een oefening uit de The Secret..
  Maar het werkt zeker, dit doe ik al, dankbaar zijn voor al deze dingen wat ik heb en wat het geld betreft ook..
  De mensen kan ik zeggen dat het echt werkt…..

  Vriendelijke groetjes Caroline

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.