Als je leven je niet bevalt, ga dan niet zitten wachten tot het verandert.

Als ik aan iemand vraag: “wat maakt jou gelukkig?”. Dan krijg ik bijvoorbeeld als antwoord: “als je een nieuwe baan voor me hebt”  of  “ik ben pas gelukkig als ik mr.right kan vinden”.

Dan vraag ik verder naar hoe lang ze dan al aan het zoeken zijn naar een nieuwe baan dan krijg ik vaak als antwoord: “Oh, maar ik ben nog niet begonnen met zoeken hoor maar het zal me een stuk gelukkiger maken”.

Wat doe jij als je leven je niet bevalt?

Gisteren was ik bijvoorbeeld bij een medium avond en daar was een vrouw die heel graag een relatie wilde en een gezin wilde stichten. Het medium vroeg of ze pas naar een feest was geweest of nog moest gaan. “Ja, ik had een uitnodiging” antwoorde de vrouw “maar ik heb ervoor bedankt, ik had er niet zo veel zin in” Het medium antwoorde: “en als daar Mr.Right nu eens was?” Een heel doeltreffend antwoord. Ga er lekker op uit, je weet nooit waar je iemand tegenkomt.

Als je een “probleem” hebt of in een situatie zit waar je niet gelukkig mee bent dan is het belangrijk om dat te erkennen (toegeven). Het gaat niet zo maar verdwijnen omdat jij het wilt. Beter dan het te verstoppen is je probleem te omarmen, ga ermee om en je moet de verantwoordelijkheid ervoor nemen.

Het is niet genoeg om het alleen te erkennen, dat is het begin en een goede start maar het belangrijkste is dat je verantwoordelijkheid neemt.

Indien je denkt dat een nieuwe baan je gelukkig kan maken, ga dan op zoek! Ga kijken naar een andere baan wat je leuk lijkt en ga voor een sollicitatiegesprek. Als je (nog) niet wordt aangenomen kan je kijken wat er voor nodig is om wel de baan te krijgen. Je moet wel aktie ondernemen, niemand anders gaat dat voor je doen.

Je bouwt dan vanzelf weer aan je zelfvertrouwen doordat je doet wat JIJ graag wilt.

Wat zal jou gelukkiger maken? Ik waardeer het zeer als je hieronder een reactie plaatst.

van jezelf houden


Tags

aktie ondernemen, gelukkig worden, relatie opbouwen, verantwoordelijkheid nemen, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

Omgaan met energievreters 7 tips

Tips voor Direct Meer Zelfvertrouwen

Just Be You Planner 2021

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.