40 dagen zonder brood

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"07932":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"07932":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"07932":{"val":"rgb(72, 154, 247)","hsl":{"h":211,"s":0.91,"l":0.62}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Gratis Online Workshop

Reset je energie, verhoog je energiefrequentie en creëer het leven dat jij wilt.

Het koolhydraat arm eten is vooral de laatste tijd erg ‘hot’. Ik heb hier al eens een blog bericht geschreven over de methode van Yvonne Lemmers “Grip op Koolhydraten” wat ik een geweldige boek/methode vind.

Veel mensen willen wel koolhydraat arm gaan eten maar we zijn veelte veel gehecht aan onze boterham. Hoe zou het zijn te eten zonder brood?

Is deze uitdaging moeilijker dan de 40 dagen zonder suiker?

Geen brood eten

Ik eet vaak geen brood maar ik heb altijd vervangers hiervoor. Als ik brood eet dan eet ik er altijd best wel veel van en zelfs van zwaar meegranen brood krijg ik geen genoeg. Ik merk dat ik na een maaltijd moe, energieloos bent en zin heb om te snoepen.

Neem de proef maar eens op de som, eet voor je begint met je levensstijl te veranderen, een lunch met veel koolhydraten (brood). Je zult zien dat je een halfuur later liefst in je bedje kruipt. Nog afgezien van het feit dat je na een uur alweer honger hebt, omdat je suikerspiegel een dip krijgt.

Ik eet dus al praktisch geen brood en jij?

Snelle koolhydraten

Snelle koolhydraten zijn geraffineerde stoffen die zijn ontdaan van vezels: bijvoorbeeld witte rijst, witte pasta, wit brood, tafelsuiker, rietsuiker en alles wat sacharose en/of dextrose bevat. Dat geldt ook voor aardappels en aardappelproducten.

Waarom zijn de snelle koolhydraten zo slecht? Dit is in de eerste plaats omdat de bloedsuikerspiegel gaat pieken.

Normaal gaat de vertering van koolhydraten langzaam en worden ze in de vorm van glucose in het bloed opgenomen. Bij zo’n langzame vertering blijft je bloedsuikerspiegel mooi in balans.

Echter bij het eten van slechte (geraffineerde) koolhydraten reageert je lichaam anders. Geraffineerde koolhydraten bevatten veel snelle suikers. Je vindt deze vooral in koek, snoep, wit brood, witte pasta, witte rijst etc. Indien je veel snelwerkende suikers eet, stijgt je bloedsuikerspiegel ook snel. Het gevolg hiervan is: trek oftewel honger en voor in zoetigheid en zo zit je in de vicieuze cirkel.

Ook wel hypoglycemie genoemd en dat is waar ik veel last van heb gehad en daarom erg op mijn koolhydraten ben gaan letten.

Durf jij de uitdaging aan?

Het lijkt mij een leuke uitdaging om te ontdekken hoe jij je gaat voelen als je 40 dagen geen brood eet. Wennen zal het zeker zijn en enige aanpassingen zal je moeten doen. Volgens Miss Natural krijg je in de online cursus hier handvaten voor en kun je elkaar helpen met tips en trucs.

De Geweldige Voordelen Van “40 Dagen Zonder Brood”

  • Je hebt veel meer energie
  • Geen dip meer na maaltijden
  • Een betere darmflora
  • Je krijgt dagelijkse meer vitaminen en mineralen binnen*
  • Minder buikpijn en last van een opgeblazen gevoel
  • Een regelmatige stoelgang
  • Gewichtsverlies
  • En een beter humeur!

*Let op! Als je bij de groep mensen hoort die een vitaminetekort hebben, dan kan het extra binnenkrijgen van vitaminen en mineralen nog veel meer gezondheidsvoordelen hebben!

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Vorig artikel
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0328f":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7f7c0":{"name":"Accent Darker","parent":"0328f","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"0328f":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 20, 37)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"l":0.08,"s":0.81}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0328f":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"7f7c0":{"val":"rgb(4, 21, 39)","hsl_parent_dependency":{"h":210,"s":0.81,"l":0.08,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
volgend artikel

Tags

grip op koolhydraten, koolhydraten, yvonne lemmers, zonder brood


Misschien vind je dit ook leuk:

Pizza bodem Koolhydraatarm uit Grip op Koolhydraten

Broodbuik – William Davis

Herken jij suiker?

 • Ik kan er ook niet tegen tegen veel koolhydraten zoals brood en pasta en rijst. Ik verdik er gewoon snel van. Heel snel . Ja en ook met Essenerbrood kom ik aan. Dus laten gewoon.

 • p.verdonschot schreef:

  ik eet ook muesli moet je dat ook laten met dat 40 dagen geen brood
  gisteren een keer veel suikers werd moe en kon er niet genoeg van op

  • marian schreef:

   Hoi P.,

   In Muesli zit veel koolhydraten (suiker). Je kan dit zien aan het etiket en de ingrediënten die hier inzitten. Het eerste wat vermeld staat is waar het meest van in zit. Beter kan je bijvoorbeeld de biologische muesli nemen van de Albert Heyn waar geen suiker in zit.

   Ik word van suiker eten heel moe en ook heeft suiker veel invloed op mijn humeur en hoe ik mij voel. Heel raar maar ik heb dit getest en ik ben er dus super gevoelig voor. Lastig is het wel want je wordt snel verleid om iets te eten met koolhydraten. Oefening baart kunst.

   Succes ermee!

   Warme groet, Marian

 • 40 dagen zonder brood? dan moet je 40 dagen zonder koolhydraten doen. Dus niet alleen brood laten staan maar bijvoorbeeld ook pasta.

  Dit lijkt trouwens ook heel sterk op het keto dieet. Daar ben ik destijds enorm van afgevallen. De eerste twee weken had ik het echt enorm zwaar, totaal geen energie. Maar daarna was het eigenlijk best goed vol te houden!

 • Hypoglycemie… die suikerspiegel van mij doet soms zo raar dat ik er gewoon flauwtes van krijg;) Zet me wel weer aan het denken, ik eet heel verkeerd en vul de snelle trek aan met een mars of twix zooow slecht…. goed artikel! Of ik 40 dagen zonder brood zou redden? …

 • Ik eet ook heel weinig brood en ik vervang het dikwijls door “essenen brood” gemaakt van tarwekiemen, als je dat eenmaal hebt geproefd wil je niets anders meer!

  Bevat geen gluten en geen geraffineerde koolhydraten.

  • marian schreef:

   Hoi Rebekka,

   Bedankt voor je reactie. Ik had zelf nog nooit van ‘essenen brood’ gehoord. Ik heb even gegoogled en van de week ga ik deze eens proberen. Dank je wel voor de tip.

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.